Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Guldmakare. Eva Röing, Peter Wallgren, Fredrik Johansson, Bo Brink och Dag Gustavsson från Offensiva Laholm.

Laholmarna får rösta fram årets profil

Årets profil på Laholms guldkväll ska röstas fram av allmänheten. ”Vi vill få lite mer delaktighet från laholmarna”, säger Dag Gustavsson, ordförande i Offensiva Laholm.

Kvarnägaren Roland Davidsson, trädgårdsentusiasten Peter Bengtsson, slottsfrun Ingmarie Müller-Uri, krögaren Per Forsberg och hedersmedborgaren Björn Hellberg är tidigare mottagare av utmärkelsen.

Till den illustra skaran ska en ny profil utses vid Guldkvällen på Strandhotellet i Mellbystrand 20 oktober.

– Nytt för i år är att vi har en omröstning via webben. Den läggs ut i slutet av augusti och under tre veckor får allmänheten chans att gå in och rösta, säger Dag Gustavsson.

Redan nu är det fritt fram att nominera kandidater, som ”genom engagemang och drivkraft verkar för kommunen och kommuninvånarnas bästa”. 

En jury kommer att välja ut tre finalister som det sedan går att rösta på.

– Årets profil skiljer sig från de övriga kategorierna. Den handlar inte specifikt om bokslut och företagande, säger Dag Gustavsson.

Vinnare ska även utses i årets företag, årets landsbygdsföretag, årets kvinnliga entreprenör och årets hållbara företag. Det går bra att lämna förslag till alla kategorier fram till 15 augusti, men det är bara årets profil som utses av folket.

Förra årets vinnare: Glatt vinnargäng samlades på puben

Jurygrupperna har nu börjat sitt arbete med att leta efter entreprenörer och företagare som gjort något extra under 2016. 

– Ett 20-tal företag jobbar klimatsmart i dag och vi vill lyfta fram goda exempel. Vi har börjat sprida detta i våra nätverk och hoppas få in många tips, säger Bo Brink, i juryn för hållbara företag.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här