Laholmare – lite kyrkligare

Sju av tio svenskar är medlemmar i Svenska kyrkan. Men invånarna i Laholms kommun är lite flitigare än genomsnittssvensken på att vara medlem.

ANNONS
|

Totalt är 70 procent av Sveriges befolkning med i Svenska kyrkan, det visar statistik från 2010 som Nyhetsbyrån Siren har tagit fram. Men i Laholms kommun är genomsnittet lite högre. Här ligger siffran på över 70 procent i samtliga församlingar. Högst medlemskap har Ränneslöv-Ysby församling med 85,5 procent och lägst har Laholms församling med 76,3 procent som är medlemmar i Svenska kyrkan.

– Det är inte så konstigt egentligen, det är lägre deltagande i stadsförsamlingar. Så är det i hela Sverige, säger Iva-Katharina Kummer, kyrkoherde i Laholms församling.

Dessutom ingår Laholms församling och Skummeslövs församling i samma pastorat och i Skummeslöv är medlemsantalet högre. Det är alltså lägre i Laholm men inte i pastoratet, förklarar Kummer.

ANNONS

– Det är mer multikulturellt i städer, det är en av många anledningar till att det är lägre där. Ser vi till konfirmation och barndop har Laholms kommun även här ett högre genomsnittligt deltagande, säger Iva-Katharina Kummer.

ANNONS