Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Evenemang på stranden vill Laholms kommun ha fler av. Idén man söker stöd för handlar om att se till att allt är förberett när en arrangör hör av sig. Bilden togs under Mellbystrandskalaset 2014. Bild: Jessica Pamp/Arkiv
Evenemang på stranden vill Laholms kommun ha fler av. Idén man söker stöd för handlar om att se till att allt är förberett när en arrangör hör av sig. Bilden togs under Mellbystrandskalaset 2014. Bild: Jessica Pamp/Arkiv

Laholm vill underlätta strandjippon

Laholm vill se fler evenemang på stranden. Kommunen har sökt miljonstöd för att se till att allt är klappat och klart när arrangörerna hör av sig.

Projektet ”Stranden som arena” finns än så länge bara som en tanke. Kommunens förhoppningsfulle projektledare Reino Jacobsson väljer en metafor för att uttrycka idén:

– Jag har själv varit arrangör för evenemang. Tänk vilken dröm att få komma någonstans där sängen är helt bäddad, rena lakan, bordslampan tänd och boken ligger framme.

Den arrangör som vill förlägga ett evenemang på stranden ska bara kunna krypa ner och njuta.

– Vi vill vara så förberedda som man bara kan på att ta emot ett evenemang. Teknik ska finnas framdraget, det ska finnas kontaktvägar till volontärer, klara överenskommelser för att få använda stranden, leverantörer redo för att ta in läktare, säger Reino Jacobsson.

Statliga Tillväxtverket erbjuder i år ett särskilt stöd för den här typen av projekt. Laholms kommun har sökt drygt en miljon därifrån för att kunna förverkliga sin strandidé.

– Jag tycker att vi matchar kriterierna jättebra. Men jag har också hört att det finns 150 sökande och att det kanske bara är tio som beviljas pengar, säger Reino Jacobsson.

Fast han hoppas att det kan bli något även om Laholm inte vinner bidragsracet.

– Ända sedan jag vikarierade som turistchef i Laholm för elva år sedan har vi haft en vision att utveckla stranden som arena för både kultur och sport. Idén har inte velat släppa min skalle. Även om vi nu inte skulle bli godkända nu kan det finnas anledning att försöka hitta en annan finansiering för projektet, säger Reino Jacobsson.

Besked från Tillväxtverket kan komma redan inom några dagar.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!