Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Laholm vill inte ha två system för mobiltelefoner

Vänsterpartiets motion om att kommunen ska prova etiska mobiltelefoner i sin verksamhet vann inte gehör. Kommunstyrelsen (KS) föreslår avslag.

ANNONS
LocationLaholm||

Lennart Svensson (V) har i sin motion föreslagit att kommunen ska utreda införandet av etiska mobiler. Det vill säga telefoner som tillverkats utan att mänskliga rättigheter kränks vid utvinningen av metallerna som krävs. Han föreslog även att några arbetsplatser skulle få prova och utvärdera etiska telefoner.

Kommunen använder sig av Apples produkter, till mobila telefoner och surfplattor, och de etiska telefonerna har ett annat operativsystem. Det är något som KS tycker strular till det och därför föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen.

– Det är absolut något man bör tänka på i framtiden. Men det fungerar inte att ha två system i kommunen. Det är så klart en lovvärd motion, men jag tror att det kommer att komma mer och mer i vilket fall. Som det var skrivit gick det inte att bifalla, säger Erling Cronqvist (C) ordförande i kommunstyrelsen.

ANNONS

LÄS MER:Fullmäktige ställs in igen – sparar 25 000

LÄS MER:Moderat: Partistödet kan granskas bättre

ANNONS