Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sofia Larsson, ungdomssamordnare i Laholms kommun. Bild: Privat
Sofia Larsson, ungdomssamordnare i Laholms kommun. Bild: Privat

Laholm ska stärka demokratiarbetet med unga

Laholms kommun har blivit beviljad drygt 5 000 kronor av Region Halland till utvecklingsmedel för demokratiarbete med unga.

Coronapandemin satte stopp för den planerade ungdomskonferensen 2020. Konferensen var först tänkt att hållas i mars men blev flyttad till november.

– På grund av de nya restriktionerna kunde inte konferensen hållas i november heller och då började vi spåna på hur vi efter rådande omständigheter skulle kunna fortsätta att stärka demokratiarbetet bland unga. Efter samtal med företrädande lokala nämnden i Laholm bestämde vi oss i stället för ansöka om medel till beställning av material som skulle kunna användas i arbetet, säger Sofia Larsson, ungdomssamordnare i Laholms kommun.

Beviljade ansökan

Nyligen beslutade lokala nämnden att bevilja Laholms kommuns ansökan på 5 218 kronor.

– Pengarna har använts till att beställa hem bland annat litteratur, kortspel och brädspel som ska underlätta demokratiarbetet. På sikt är vår målsättning att skapa ett bibliotek av böcker och annat material som ska göra det roligare för ungdomarna att engagera sig i exempelvis barnrättsfrågor och ungas inflytande.

Och Sofia Larsson har stora planer för framtiden.

– Vi har även tankar på att starta en bokcirkel när pandemin har blåst över. Ungdomssamordnaren har hittills haft en ganska liten budget till detta arbete men det är något som jag gärna skulle vilja förändra framöver. Detta är frågor som ligger i tiden inte minst med tanke på att FN:s konvention om barnens rättigheter blev svensk lag förra året.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här