Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strandlopp är bara ett exempel på trevliga arrangemang i Mellbystrand eller Skummeslövsstrand. Bilden togs vid Mellbystrandskalaset 2016. Bild: Jonatan Gernes
Strandlopp är bara ett exempel på trevliga arrangemang i Mellbystrand eller Skummeslövsstrand. Bilden togs vid Mellbystrandskalaset 2016. Bild: Jonatan Gernes

Laholm söker 1,2 miljoner för arrangemang på stranden

Laholms kommun försöker än en gång ragga pengar till ett projekt för att underlätta för arrangörer som vill ordna evenemang på stranden.

Som HP tidigare rapporterat om fick Laholm nobben för projektet ”Stranden som arena” när man sökte pengar från Tillväxtverket.

LÄS MER: Inga statliga pengar till strandsatsning

Nu gör kommunen ett försök hos Jordbruksverket och EU i stället. Det kan finnas pengar att hämta i deras pott för Lokalt ledd utveckling i Halland, och landsbygdsutvecklare Reino Jacobsson har sökt 1,2 miljoner kronor.

”Ska vara busenkelt”

”Tanken är att det ska vara busenkelt att kunna arrangera tävlingar, kulturevenemang och liknande på stranden i Laholms kommun, och kunna göra det på ett hållbart och regelmässigt sätt”, står det i ansökan.

Idén är att kommunen ska ha tagit fram rutiner och lösningar på olika byråkratiska hinder redan innan arrangören kommer med sin ansökan, och att ingen därmed ska avskräckas från att använda stranden som evenemangsplats.

”I Laholms kommun ser vi de närmaste åren ett extra stort uppdämt behov för både besökare och invånare att mötas och umgås – att träffas, ha roligt och dela sociala upplevelser”, skriver Reion Jacobsson.

Om kommunen får pengar vill man ha projektet i hamn inom två år.

LÄS MER: Laholm vill underlätta strandjippon

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!