Laholm plockar näringslivschef från Lidköping

Laholms kommun rekryterar ny näringslivschef från Lidköping. – Jag vill flytta närmare min familj, säger Peter Larsson, 56 år och blivande Varbergsbo.

ANNONS
|

Peter Larsson har en brokig bakgrund som officer, gymnasiechef och med olika ledande befattningar inom näringslivet.

De senaste fem åren har han varit vd/näringslivschef för Tillväxt Lidköping AB, ett näringslivsbolag som samägs av Lidköping kommun och det lokala näringslivet.

Nära samarbete mellan handlare, företag och kommun är något som han vill ta med sig till Laholm.

– Alla har något att vinna på att man gör det gemensamt. Då händer det saker. Om det bara är en part tar det mycket längre tid. Man måste jobba så för att nå framgång, tror jag, säger han.

Läs också:Avlövad enhet ska få ny chef

ANNONS

Peter Larsson utbildade sig inom det militära i Halmstad, men hans tidigare erfarenhet av Laholm inskränker sig till en två veckor lång vistelse i en sommarstuga för omkring 25 år sedan. Men han ser stora möjligheter för näringslivet i kommunens goda infrastruktur, med järnväg, motorvägar, två flygplatser och en hamn inom räckhåll.

Varför är du rätt person för jobbet?

–Jag har jobbat med näringslivsfrågor i ganska många år och tycker nog att jag kan det här med etableringar, att utveckla befintliga företag och framför allt att jobba lösningsorienterat när det gäller mark och detaljplaner.

Varför sluta i Lidköping?

–För att jag har min familj i Varberg. Vi köpte ett helt nytt hus alldeles intill havet. Min fru bombarderade mig med bilder och jag kände att det är där nere jag vill bo.

49 personer sökte jobbet. Alla som var inblandade i rekryteringen var överens om valet, uppger Erland Björkman, planeringschef i Laholm.

Näringslivskontoret kommer dock att få klara sig utan en chef över sommaren. Peter Larsson har sex månaders uppsägningstid från sitt nuvarande jobb och kommer att börja i Laholm senast 24 oktober.

ANNONS