Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lada brann ned – boningshuset hotat

Räddningstjänsten ryckte ut till en eldsvåda utanför Hishult i Laholms kommun. En lada hade brunnit ned och boningshuset var i inledningsfasen hotat.

En lada brann ned till grunden på onsdagseftermiddagen i Högalt utanför Hishult. Larmet gick strax före klockan 14 där en vinkelbyggd ladugård brann.

– Den brann ned ganska snabbt. När räddningsstyrkan kom fram var ladan redan övertänd. Vi har försökt skydda ett boningshus från branden och det håller vi på med fortfarande, sade Andreas Nilsson, räddningschef i Laholms kommun under eftermiddagen.

Eftersom bostaden låg så nära ladan som sju meter var uppdraget att förhindra den spridningen störst i inledningsfasen.

– Så fort takstolarna hade trillat in var den största faran över för att det skulle sprida sig till huset, sade Lars Lindström från räddningstjänsten.

Ladan stod tom

Vi har haft lite flygbränder i vindriktningen. Det har flugit i väg några hundra meter.

Inga djur eller människor ska ha kommit till skada. Ladan stod tom när branden bröt ut. En granne slog larm till räddningstjänsten.

Torr terräng

Branden har också spridit sig i den torra terrängen runtomkring och enligt Lindström räknar man med att ca 10 000 kvadratmeter har brunnit av totalt.

– Vi har haft lite flygbränder i vindriktningen. Det har flugit i väg några hundra meter, sade Andreas Nilsson.

Byggnaden låg precis utmed vägen och den var därför avstängd under räddningsarbetet. På eftermiddagen fanns ingen prognos för när man kunde öppna vägen igen, men man räknade med att vara på plats för eftersläckningsarbete till 22-tiden på kvällen.

Räddningstjänsten från Hishult, Örkelljunga, Laholm och Våxtorp var på plats för att arbeta med släckningsarbetet.

I nuläget är det oklart hur branden har startat.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här