Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Läsglädje när skolorna fick ta emot bokpaket

Böcker för 130 000 kronor. Så stort tillskott fick alla kommunens F-6-skolor i en satsning för att hjälpa både lokal handel och uppmuntra barnen till läsning.

Totalt är det ca 30-40 böcker till alla F-3 och lika många till 4-6 som delats ut till skolorna.

När alla skolor hittade sina lådor utanför bokhandeln i Laholm var det en udda syn på torget. Ett tio-tal rumpor stod nämligen rakt upp när de dök ner för att titta vad de hade fått för spännande böcker.

Liv Fred, som går i trean på Öringeskolan var jätteglad att hon fick följa med och hämta böckerna.

– Att läsa är det bästa jag vet, jag gör det varje dag.

Tillsammans med kompisen Minna Granlund, i ettan, fick de vara representanter för eleverna och försvann snabbt ner i lådorna för att leta efter nya favoriter.

– Jag hittade bland annat en bok om Puzzel, den lilla smuggelhunden. De är jättebra!

Diana Lavesson, från bokhandeln har packat lådorna. Hon försökt blanda böckerna så att det finns lite av varje.

– Det ska vara kul läsning. En del spännande såklart och lite roligt, men bara skönlitteratur, säger hon.

– Jag brinner för barnböcker och det är fantastiskt kul att få göra detta, men det är också extremt skönt att få det här tillskottet i försäljningen, fortsätter Diana.

Det är Laholms Sparbank som sponsrar paketen. Lars-Göran Persson, vd på banken, har tidigare berättat att man gör detta med dubbelt syfte dels för att hjälpa handeln igenom den här krisen och för att uppmuntra barnen till mer läsglädje. Glänningeskolan fick även en del böcker, till specialenheten, med interaktivitet. Lukas Karlsson hittade direkt en bok om bilar, som låter när man trycker på den.

– Vi är jätteglada över det här tillskottet, och hoppas kunna använda några av dem i något tema under hösten. Vi brukar alltid ha det på hösten och då är det jättekul med lite nya böcker, säger Peter Lennartsson, lärare på Glänningeskolan.

Några i taget fick skolorna komma till bokhandeln för att hämta sina lådor, de första på plats var Öringeskolan, Glänningeskolan och Parkskolan.

– Det är ett jättekul sätt att både stötta bokhandeln och samtidigt uppmuntra intresset för barnens läsning, säger Åsa Lagestam, speciallärare på Parkskolan, som också är ansvarig för biblioteket.

LÄS MER: Bokpaket till skolorna ger nytt stöd till den lokala handeln

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här