”Lärarvikarieren självklarhet”

Att få vikarie när lärare är sjuka borde vara en självklarhet. Det skriver Våxtorpsskolans elevråd i ett brev till kommunstyrelsen.

ANNONS
|

Sedan barn- och utbildningsnämnden beslutade om inköps- och anställningsstopp har protester från bland annat Veingeskolan inkommit. Förra veckan berättade HP att nämnden dock troligen kommer att ändra sig, då ett förslag på en rad undantag finns formulerat. Däremot finns ingenting som tyder på att några större förändringar i anställningsstoppet kommer att ske.

Nu sällar sig Våxtorpsskolan till protesterna. Elevrådet påpekar att "det borde vara en självklarhet med vikarier". Eleverna menar att problem uppstår eftersom de missar mycket genom att ha håltimma i stället för lektion. "Till exempel kan vi inte lämna in arbeten i tid då vi inte får sitta själva vid datorer och i klassrum", skriver de.

ANNONS

– Vi tycker att vi har rätt till en lika bra utbildning som alla andra och då krävs lärare, säger rådets sekreterare Maike Lühr.

Eleverna skriver att de är medvetna om att kommunens ekonomiska svårigheter till stor del beror på att många elever väljer att gå gymnasiet i andra kommuner. Men just därför bör man göra Osbecksgymnasiet mer attraktivt, påpekar de. " Det är många elever i nian som tvekar att börja gymnasiet i Laholm, eftersom utbildningen är så dålig i grundskolan. Varför skulle den vara bättre

i gymnasiet?" skriver eleverna.

ANNONS