Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Kvinna svårt skadad i smitolycka

En ung kvinna skakades allvarligt när hon blev påkörd i Laholm natten mellan fredag och lördag. Föraren smet ifrån olycksplatsen, men har nu gripits.

Olyckan inträffade strax efter halv ett på Skottegränd vid livsmedelsbutiken Coop. Kvinnan som var i 20-25 års åldern fördes till sjukhus med allvarliga skador, enligt polisen.

– Polisen fick väldigt bra hjälp från vittnen på plats, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.

LÄS ÄVEN: Föraren anhållen för grov vårdslöshet

Polisen kunde senare gripa föraren i hans bostad. Han har förhörts under natten och är nu misstänkt för smitning från trafikolycka.

– Men med tanke på kvinnans tillstånd vet vi inte om det kan bli frågan om någon mer rubricering där, säger Stefan Gustafsson.

Förlorade herraväldet

Enligt uppgifter från räddningstjänsten körde bilen och sladdade när föraren troligtvis förlorade herraväldet över sitt fordon och körde in i två personer som stod på parkeringen på baksidan av Coop.

En ung kvinna skadades allvarligt när hon blev påkörd och kastades upp i vindrutan på bilen. En ung man touchades och ådrog sig smärtor och en kraftig bula.

Bilen fortsatte med att köra över en moped, som fastnade under fordonet. Färden tog slut efter krock mot stenarna som ligger utmed vägen intill förskolan Grönkulla.

Föraren och eventuella passagerare var försvunna när blåljuspersonal kom till platsen.

Många vittnen

– Det är en mycket tragisk händelse. Polisen och ambulansen var redan i Laholm på ett annat ärende, så de var snabbt på plats. Sedan kom vi, säger Pelle Pettersson, räddningsledare vid räddningstjänsten.

– Där var väldigt mycket personer runtomkring. Det blev lite stökigt och folk var upprörda. Många människor har sett händelsen, säger Pelle Pettersson.

Olycksbilen har beslagtagits av polisen. Räddningstjänsten sanerade drivmedel som läckte från den totalförstörda mopeden.

Enligt en kommuniké från Hallands sjukhus Halmstad på lördagseftermiddagen vårdas kvinnan för en allvarlig skallskada på en vårdavdelning på sjukhuset. Hennes skador är inte livshotande.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här