Kvinnan stoppades av polisen i en trafikkontroll inte långt från sitt hem. Blodprovet bekräftade att hon var påverkad av amfetamin.
Kvinnan stoppades av polisen i en trafikkontroll inte långt från sitt hem. Blodprovet bekräftade att hon var påverkad av amfetamin. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna körde påverkad med barnen i bilen

Bilföraren hade blodsprängda ögon och var tydligt påverkad av droger när hon körde och lämnade på förskolan.

ANNONS
LocationLaholm||

Påverkad av narkotikaklassade läkemedel körde Laholmsmamman i höstas till förskolan med två av sina barn i bilen. Det ena barnet var sjukt och åkte med tillbaka hem när polisen stoppade bilen för kontroll inte långt från bostaden.

Nervöst beteende

Bilföraren hade glansiga, blodsprängda ögon, torr mun och ett nervöst beteende. Polispatrullen fattade genast misstanke om att hon hade tagit droger.

Kvinnans körkort omhändertogs direkt på platsen 6 oktober förra året. Blodprovet bekräftade senare att hon var påverkad av amfetamin. Nu har kvinnan, i 40-årsåldern, åtalats för drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Amfetamin

Hon erkände i förhör med polisen att hon de föregående dagarna tagit två tabletter som innehåller amfetamin. Hon hade inga mediciner på recept. Hon hade fått narkotikan av en vän som hon inte ville namnge.

ANNONS

Åklagaren anser att målet kan avgöras utan huvudförhandling i tingsrätten. Som straff om kvinnan döms föreslår åklagaren 50 dagsböter.

LÄS MER:Misstänkt påverkad körde med barn i bilen

LÄS MER:Körde lätt lastbil under påverkan av narkotika

ANNONS