Kund på McDonalds såg män bryta sig in i hans bil

Bilrutan krossades och en ryggsäck stals. Rakt framför ögonen på bilägaren, som stannat till på McDonalds i Mellbystrand. Tjuvarna tog till flykten i en mörkfärgad bil som eftersöks av polisen.

ANNONS
LocationMellbystrand|
|

Polisen kallades till Mellbystrand vid halv nio-tiden på onsdagskvällen.

Bilinbrott vid Mellby center

En norrman på genomresa i Sverige gjorde ett stopp på snabbmatsrestaurangen vid Mellby center. Där blev han vittne till att det på parkeringen kom en mörkfärgad, mindre bil med tre personer i. Två av dem slog sönder bakrutan på hans bil. De sträckte sig in och stal hans väska, som innehöll pass och elektronik.

– Målsäganden ser det här, springer ut och skriker, varpå gärningsmännen kör från platsen, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Enligt mannen var gärningsmännen tre yngre män i 20- till 25-årsåldern. Polisen fick uppgifter om ett svenskt registreringsnummer som larmades ut till patruller området.

ANNONS

– Vi har tyvärr haft några sådana här fall sedan förra sommaren, där man slår en ruta och stjäl en väska. Det var samma på Rasta i Snapparp för inte jättelängesedan, när bilägarna var inne och käkade.

Påsken stor reshelg

Polisen uppmanar trafikanter att vara uppmärksamma på rastplatserna. Rådet brukar lyda: ”töm bilen själv”.

– Just utmed E-vägarna åker många långt och har mycket prylar med sig. Det är bara att höja ett varnande finger. Det är kanske ingen tillfällighet att de slår till nu. Påsken är en av de stora reshelgerna, säger Christer Andersson.

LÄS MER:Fräck inbrottstjuv slog till mot parkerad bil

LÄS MER:Bilinbrott när kvinna drack kaffe på bensinstation

LÄS MER:Dyrbara klockor stals på p-plats vid köpcentrum

ANNONS