Laholmarens planerade konsert på Valhalla i Rättvk har ställts in. Han vill ha pengarna tillbaka, men arrangören hänvisar till nytt datum. Pressbild: Göran Broberg/Dalhalla
Laholmarens planerade konsert på Valhalla i Rättvk har ställts in. Han vill ha pengarna tillbaka, men arrangören hänvisar till nytt datum. Pressbild: Göran Broberg/Dalhalla

Kund kräver pengar tillbaka för inställd konsert

En laholmare som betalat 6 000 kronor för att gå på konsert i Dalhalla utanför Rättvik kräver pengarna tillbaka. Nu vänder han sig till reklamationsnämnden för att få hjälp.

ANNONS
LocationLaholm||

Konserten i det före detta kalkbrottet utanför Rättvik har under rådande coronapandemi flyttats till annat datum.

Den 73-årige mannen från Laholm har begärt att få pengarna tillbaka för biljetterna som han i vintras bokade på nätet, men arrangören Rättvik Event AB säger blankt nej.

Arrangören hänvisar till sina villkor. Enligt dem gäller biljetterna till nytt datum vid flyttat evenemang. Supporten har erbjudit mannen olika alternativ, i form av byte av evenemang eller presentkort. Återbetalning görs däremot inte.

Konsumentverkets besked

Konsumentverket har gått ut med beskedet att en kund har rätt att få tillbaka pengarna om evenemang han eller hon har biljetter till ställs in eller flyttas på grund av coronaviruset. Det kan handla om konserter, teaterföreställningar, idrottsevenemang, motionslopp, studentfester, bio eller annat.

ANNONS

”I de fall evenemanget flyttar och du erbjuds att använda din biljett vid det nya tillfället, så kan du självklart välja att acceptera det men det är inget som du måste”, skriver verket på sin vägledningssajt Hallå konsument.

Allmänna reklamationsnämnden

Rättvik Event AB uppger att de är medvetna om vad som sagt om coronaviruset från Konsumentverket och Allmänna reklamationsnämnden.

”Dessa utlåtanden gäller de fall där inget annat framgår av själva köpeavtalet. Vi lutar oss dock fortfarande mot våra biljettvillkor som säger att köpt biljett gäller till nytt datum vid flyttat evenemang”, skriver supporten i ett svar till kunden i Laholm.

Laholmaren vill ha reda pengar och har nu vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få frågan avgjord.

LÄS MER:Wells spelar för 50 personer i Dalhalla

LÄS MER:Arrangör kritiseras för att inte återbetala buskisbiljetter

ANNONS