Kund glömde lägga i backen – krockade med butiksfasad

Kunden missade att lägga i backen på Coops parkering och körde rakt in i butiksfasaden. Tegelväggen trycktes in nästan en decimeter. Kvinnan smet från platsen.

ANNONS
LocationLaholm||

Klockan var tjugo över sju på fredagskvällen när olyckan var framme. Kunden hade varit inne i butiken och handlat. När hon skulle köra därifrån gick det snett.

– Hon hade parkerat på handikapparkeringen på framsidan av butiken, precis intill ingången. I stället för att lägga i backen och backa ut har hon väl lagt i en växel och körde rakt in i fasaden, säger butikschefen Sebbe Dalén.

Avtryck av bilens framsida

Han driver Coopbutiken Skotten i Laholm som ett eget företag.

– Det är en tegelvägg och den trycktes in en sju, åtta centimeter. Det är ett avtryck av hela den här fina bilens framsida.

ANNONS

Olyckor händer förstås. Men det ville föraren inte stå till svars för.

– Hon kliver inte ur bilen utan backar och kör därifrån. Eftersom det var så mycket vittnen med mobiltelefoner och annat finns det bra bevismaterial och registreringsnummer, säger Sebbe Dalén.

Han har aldrig varit med om något liknande.

– Det är helt sjukt. Jag trodde inte att det kunde hända. Det är ingen fusktegel, utan riktig tegel. Att ändå lyckas trycka in den. Det är precis det man inte vill lägga pengar på just nu, innan det blir ett försäkringsärende.

Smitning från trafikolycka

Det är dock ingen fara för byggnadens konstruktion. Bärande pelare har inte tagit skada.

– Det är dubbelteglat med en isoleringsspalt emellan. Men även på insidan syns en liten utbuktning. Det måste varit ordentligt tryck, konstaterar butikschefen.

Anställda som var i tjänst vid tillfället uppfattade att kunden förmodligen var påverkad av något. Butiken har gjort en polisanmälan.

Polisen betraktar händelsen som en smitning från trafikolycka.

– Vi förutsätter nästan att hon inte har gjort det med flit. Här finns det en övervakningsfilm från när hon handlar i affären. Vi får se om vi kan få fram vem som varit och kört på huset, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

ANNONS

LÄS MER:Taxibilar och staket kvaddades i smitningsolycka

LÄS MER:Fyra unga snattare greps på bar gärning

ANNONS