Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Kraschförare i rätten för skada på 14-åring

En 20-årig kille sladdade runt på Knäredsskolans fotbollsplan innan han körde ut ur samhället i hög fart. Snart hade han tryckt in bilen i ett träd och en 14-årig obältad passagerare skadades i krocken.

Buskörningar på Knäredsskolans fotbollsplan under vintern gjorde att planen snart bestod mer av gyttja än gräs. En lördagskväll sent i januari syntes ytterligare en bil sladda på planen och en person från grannsamverkan gick för att prata med ungdomarna.

Någon dialog var inte intressant för den bilburna 20-åringen som i stället lämnade området kvickt med sitt fordon.

En annan person ur grannsamverkan anlände med bil just då och följde efter sladdaren, för att se var bilen skulle ta vägen. Vittnet berättade sedan för polisen att färden var ojämn och märklig, bilisten blinkade åt ett håll för att sedan svänga åt ett annat. När 20-åringen tog riktning mot Bollalt i full fart försvann den ur vittnets sikte. 

Bilen blev sedan åter synlig för vittnet. Då stod den stilla efter att ha kraschat in i ett träd och slungats runt. På passagerarsidan satt en 14-årig flicka som varit obältad och kastats in i vindrutan av den våldsamma krocken så att det svartnade helt för henne en stund. Flickan fick sår i hela ansiktet och fördes med ambulans till sjukhus.

20-åringen som körde bilen åtalades för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik, brott som han erkänt och rättegången hålls under onsdagen. Men skadegörelsen på fotbollsplanen vid skolan var han enbart misstänkt för, den utredningen lades ner strax innan åtalet väcktes.

– Han har erkänt att han har kört på planen men menar att skadorna ska ha funnits där innan han kom till platsen, säger Jenny Jerrhage Lundquist, utredningschef vid polisen i Laholm, och fortsätter:

– Det har inte funnits någon som kunnat vittna om hur det var innan och om det uppkommit nya däckspår med hans körning, säger hon.

Dagarna innan var det körningar på planen som 20-åringen troligtvis fyllt på.

– Vi fick lägga ner skadegörelsen men i sammanhanget gör det nog ingen större skillnad i straffpåföljd, eftersom olyckan blev så pass allvarlig, säger hon.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!