Konstutställning på Solbacken blir digital

19 Halländska konstnärer skulle ställa ut på en coronasäkrad utställning i Edenberga nästa vecka. Nu blir arrangemanget digitalt istället.

ANNONS
|

– Vi ville inte bara skjuta upp det utan att ha ett datum när vi faktiskt kunde ha den, så vi bestämde oss för att göra det digitalt istället, säger Stefan Löfgren.

Han är verksamhetsutvecklare för konst och kultur på bygdegårdarnas riksförbund och såg det som en självklarhet att försöka göra något av utställningen trots de nya hårdare restriktionerna som kom i veckan.

– Vi har en sektor som blöder. För oss var det en självklarhet att köpa in konst för att stötta konstnärerna med de statliga medel vi har fått till det här projektet.

Många inblandade i arrangemanget

Stefan Löfgren menar även att det är en stor apparat för bygdegårdsföreningen som är medarrangör på Solbacken i Edenberga. Eftersom medlemmarna har jobbat hårt med att få till utställningen fanns det inga alternativ än att försöka få till en utställning. Med det beslutet har de dock lite rättsliga frågor att hantera.

ANNONS

– Vi kan ha vernissagen digitalt men sedan handlar det om upphovsrätt om vi kan fortsätta ha konsten tillgänglig på nätet eller inte, säger Stefan Löfgren.

Skjuter upp workshops

De workshops och föreläsningar som skulle ha genomförts kommer dock att skjutas på framtiden. När och hur de blir av är ännu inte bestämt.

– De kände vi att vi kunde skjuta lite på. Men vernissagen med länshövdingen närvarande hoppas vi kunna hålla som planerat, men digitalt. Det är ju dock positivt att vi kan ha fler besökare till den. Digitalt finns det ju ingen 50-personersbegränsning, säger Stefan Löfgren.

ANNONS