KomTek kan återuppstå

Barn- och ungdomsnämnden (bun) har i sin nämndsplan för nästa år skrivit in att återintroducera KomTek i Laholm. Nu avgör kommande budgetarbete om det kan starta upp igen.

ANNONS
LocationLaholm||

KomTek var som på besök i Laholm 2012-2013. Förlagan i Halmstad har blivit permanent och det har funnits i Laholm genom samarbete men fick inte förlängt på grund av brist på pengar.

– Vi fick stora besparingskrav, det gick inte att ha kvar då utan det var tvunget att strykas. Det känns mer positivt nu, att kommunledningen är med på ett annat vis. Vi har försökt i flera år, för att det är viktigt, säger Maria Bronelius (C), ordförande i bun.

KomTek är en annan typ av lärmiljö där praktiskt lärande och lek kan väcka intresse för teknik. Men i Halmstad har det blivit ett centrum för alla åldrar för att få lära sig nya saker.

ANNONS

– Det väcker barnens intresse för teknik och matematik, det gör ämnena mer förståeliga och skapar möjligheter för att fler på lång sikt ska utbilda sig i tekniska yrken, säger Maria Bronelius, och berättar att det finns tilltänkta lokaler för ändamålet på området vid Campus Laholm.

– Vi har också pratat om att man som lärare ska kunna få låna en tekniklåda med material och övningar för att kunna hålla en tekniklektion. Att det då blir lättare att genomföra med en klass när det finns saker och det är ett ämne som går längre ner i åldrarna än vad det gjorde förr, då det först gavs på högstadiet, säger Maria Bronelius.

Även i Laholm är det tänkt att KomTek ska kunna vända sig till alla kommuninvånare när det väl är på plats igen. I kommande budget är det främst pengar till personal som efterfrågas.

ANNONS