Kommunen: Max Powers vagnar är olagliga på stranden

Max Powers matvagnar har inte rätt tillstånd för att stå stadigvarande på stranden. Byggnadskontoret har nu öppnat ett ärende om olovligt byggande.

ANNONS
LocationMellbystrand|
|

Max Powers Hallands ekonomiska förenings matvagnar på stranden har nu blivit ett ärende på byggnadskontoret. Anledningen är att en stadigvarande uppställning på stranden kräver bygglov, som föreningen inte har. Förra året sökte och fick föreningen ett tillfälligt bygglov för placeringen av en vagn nedanför Mellbyvägen. Den andra platsen, nedanför Strandhotellets bastu, var annorlunda då kommunen äger mark på den strandbiten och bygglov inte behövdes där förra året. Men markägarens tillstånd behövs oavsett plan- och bygglagens regler.

Hävdar sig ha rätten att stå på stranden

Själv har den ansvarige för matvagnarna, Max Balci, i tidigare artiklar menat att byggnadskontoret muntligen gett honom tillstånd och att ett bygglov inte behövs.

ANNONS

Byggnadskontoret har inte varit tillgängligt på telefon men bygglovshandläggaren Malin Johansson bekräftar per e-post att ett ärende om olovligt byggande har startats. Kontakt ska nu tas med matvagnarnas ansvarige ”Behöver invänta berörds svar innan vi kan gå vidare. Detta kommer ske inom det snaraste”, skriver handläggaren.

”Skitigt i matvagnarna”

Matvagnarna som föreningen har på stranden är sedan tidigare under miljökontorets lupp då de upptäcktes först efter en anmälan om nedskräpning.

– Ska han ha det så skitigt i matvagnarna kan han lika gärna bedriva en bilverkstad, sammanfattade Jenny Hamringe, miljö- och hälsoskyddsinspektör, den första livsmedelskontrollen i vagnarna.

LÄS MER:Kommunen granskar om matvagnar behöver flytta

LÄS MER:Ytterligare kontroll av matvagnarna väntar

LÄS MER:Nu är det stopp för snuskiga matvagnar runt stranden

ANNONS