Lugnarohögen nyöppnade i år efter många år av renovering. Besökarna strömmade in - men hade ingen möjlighet att gå på toaletten.
Lugnarohögen nyöppnade i år efter många år av renovering. Besökarna strömmade in - men hade ingen möjlighet att gå på toaletten. Bild: Evelina Gunnarsson

Kommunen ger upp hoppet om toaletter vid Lugnarohögen i år

Ansökan om ett tillfälligt bygglov för två bajamajor vid Lugnarohögen dras tillbaka. Nu ska kommunen föra dialog med grannarna.

ANNONS
LocationHasslöv||

I våras gjordes en ansökan om ett tillfälligt bygglov för två bajamajor vid Lugnarohögen. Det första förslaget genererade mycket kritik från grannarna och kommunen gjorde om ansökan och placerade toaletterna på ett annat ställe. Även det förslaget mötte kritik. Med en knapp månad kvar av säsongen, dras bygglovsansökan tillbaka.

– Vi har valt att ta en dialog med berörda istället. Vi var ute för sent i år och nu har vi gott om tid att göra en ny ansökan inför nästa säsong, säger Jonas Heintz, enhetschef kultur och turism.

Sommarens vanligaste synpunkt har varit avsaknaden av en toalett.

– Vårt besöksmål är ganska litet och man stannar inte så länge. Folk har förstått men jag vet själv att det ofta blir aktuellt med ett extra toabesök när man har små barn, säger Jonas Heintz.

ANNONS

Kommunen har satt av pengar till att gräva in vatten och avlopp vid Lugnaro men först krävs ett kostnadsförslag. Heintz tror inte att det är klart till säsongen 2021.

LÄS MER:Förlängd säsong för återinvigd gravhög

LÄS MER:Inga toaletter vid Lugnarohögen

LÄS MER:Nu står Lugnarohögen redo att ta emot besök

ANNONS