Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kolonierna får vänta med besök till nästa sommar

Barn och unga brukar komma från hela landet och ge fullt av liv och rörelse till kolonierna. I år blir dock troligtvis andra året i rad som kolonierna i Mellbystrand står tomma.

– Vi kan såklart inte komma ner när det är sådana restriktioner. Det är inte lämpligt, säger Tomas Nord, som är demokratisamordnare och ansvarig för fritidsgårdarna i Älvdalens kommun.

Det är den som äger en av de många kolonier som finns i kustsamhället. Lokalen hyrdes under några år ut till Laholms kommun, och i samband med det och därefter gjordes en del renoveringar i byggnaden.

– Vi kommer att fortsätta driva barnkolonin som den är, men vi har med största sannolikhet ingen möjlighet att göra det detta året. Det är mindre ytor och vi kan inte ha så många personer samlade helt enkelt, säger Tomas Nord.

Normalt sett är det barn och unga i första hand från Älvdalens kommun som kommer ner. Fritidsgårdarna anordnar under sommaren några veckors kolloverksamhet vid kusten dit ungdomarna får komma och ha lite semester.

Tomas har varit i kolonin varje år sedan 1995 och beskriver en tomhet över att inte komma ner. Både för sig själv och för ungdomarna:

– Detta är för många av dem den enda typen av semester de får. Så det känns viktigt att kunna bedriva den här verksamheten, när det gäller våra fritidsgårdar.

För några år sedan var även Laholmsungdomar uppe i Älvdalen på ett utbyte.

– Jag hoppas vi kan göra det igen så snart coronan är under kontroll, säger Tomas.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här