Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.

Knarkpåverkade stoppades av polis på motorvägen

Två Halmstadbor och en skåning färdades söderut på motorvägen när polisen gjorde ett stopp på bilen i höjd med Skottorp. Samtliga misstänktes vara drogpåverkade och föraren hade svårt att förklara alla sina kontanter.

Det var strax före lunch under onsdagen som polisen gjorde ett stopp på en bil som var i riktning mot länsgränsen söderut. I fordonet fanns tre personer, två Halmstadbor i 30-årsåldern och en skåning i 20-årsåldern. Samtliga är beskrivna som välkända av polisen i södra Halland sedan tidigare.

Alla misstänktes påverkade av knark

Alla tre kunde snabbt misstänkas vara påverkade av narkotika och fick medtas för provtagning och ytterligare utredning. Föraren till bilen misstänks förutom det egna bruket och drograttfyllan det innebär också ha haft knark på sig, då misstänkt narkotika anträffades vid skyddsvisitation.

Inget kontantlöst samhälle för föraren

Förutom narkotikan fick bilföraren svårt att förklara alla sina kontanter. Runt 10 000 kronor hittades på mannen vilket gjorde att polisen kunde anta att det inte var skattade pengar utan kom från brottslig verksamhet. Föraren misstänks därför även för penningtvättsbrott.

LÄS MER: Körkortslös förare var onykter

LÄS MER: Polisjakt slutade med krock

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här