Knäredspar döms till fängelse för narkotikabrott

Ett par från Knäred har dömts till 1,5 respektive två år och tio månaders fängelse mot sitt nekande för narkotikabrott och vapenbrott.

ANNONS
|

Det medelålders paret greps i januari, efter att polisen hade haft span på fastigheten där duon nu döms för att ha haft narkotika som de åtminstone delvis förväntades sälja vidare.

Paret har nekat till försäljning hela tiden. Kvinnan, som döms till fängelse i ett år och sex månader, hade fyra tabletter på sig när hon greps, men förutom dessa har hon nekat till att ha haft någon inblandning i varifrån narkotikan kom ifrån. Rätten finner det dock osannolikt då bilder och vittnesmål från bostaden tydligt visar att narkotikan legat framme synligt.

Med tanke på den stora mängd som tagits i beslag, har man också funnit det osannolikt att den endast varit för eget bruk.

ANNONS

Mannen har uppgett att han har köpt narkotika i större partier för att få ner priset snarare än att sälja det vidare. Men rätten har inte funnit det heller troligt och har därför dömt mot hans nekande. All narkotika och den utrustning som funnits för att hantera den för vidareförsäljning ska enligt lag förstöras.

I bostaden fanns även ett skarpladdat vapen undangömt. Mannen har berättat att han har haft det i förvar åt en vän som skulle hämtat det. Han tog fram det när kompisen var på besök en gång, men han fick det inte med sig.

Eftersom vapnet var skarpladdat och osäkrat och det fanns patroner som inte heller var inlåsta i vapenskåp i bostaden bedöms brottet som grovt. En ytterligare försvårande faktor är att det fanns så mycket narkotika i bostaden. Mannen ska sitta kvar i häktet till dess att domen vunnit laga kraft.

ANNONS