Infart från motorvägen E 6 till Mellby industriområde. Nu närmar det sig att området får byggas ut med nya verksamheter.
Infart från motorvägen E 6 till Mellby industriområde. Nu närmar det sig att området får byggas ut med nya verksamheter. Bild: Jonatan Gernes

Klubbslag väntar för plan som kan ge hundratals jobb

Efter lång tids väntan är det nu skarpt läge för etapp 2 och 3 på Mellby industriområde. Kommunstyrelsen har gett sitt bifall.

ANNONS
LocationMellby||

I fyra år har detaljplanen tröskat på. Den ska göra det möjligt att bygga flera nya stora industribyggnader utmed E6 i Mellby, exempelvis e-handelslager.

Nu är det till sist dags för antagande. Kommunstyrelsen hade inga invändningar mot planförslaget, som därmed kan klubbas igenom på kommunfullmäktiges möte 30 mars.

– Givetvis var det bifall på alla fronter för detta. Arbetet har pågått länge och det är väldigt angeläget att vi får det här på plats, säger kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C).

– Jag är övertygad om att fullmäktige kommer att vara i princip eniga om att säga ja. Sedan hoppas jag bara att det inte blir överklagat, för vi behöver komma i gång. Nu är vi i alla fall på G, och det är välkommet, fortsätter han.

ANNONS

Kommunens näringslivschef har uppskattat att detaljplanen i förlängningen ska kunna leda till över 500 nya arbetstillfällen.

ANNONS