Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klottersanering kostar samhället stora summor. I midsommarhelgen drabbades flera byggnader i Laholm med omnejd av skadegörelse med sprejfärg. Bilden har tagits i ett annat sammanhang. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Klottersanering kostar samhället stora summor. I midsommarhelgen drabbades flera byggnader i Laholm med omnejd av skadegörelse med sprejfärg. Bilden har tagits i ett annat sammanhang. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Klottrare i farten – minst fem byggnader drabbade

Sparbanken, brandstationen och en bostadsrättsförening är några av byggnaderna i Laholm som blivit nedklottrade i helgen. Efter midsommar har polisen fått in en handfull anmälningar runt om i kommunen.

Någon har klottrat med sprejfärg på bostadsrättsföreningen Gullregnets flerfamiljshus på Margaretagatan i Laholm mellan torsdag kväll och fredag förmiddag. Enligt föreningens polisanmälan är huset nedklottrat, men det är oläsligt vad det står.

Återkommande taggar

Ungefär vid samma tid drabbades Laholms brandstation på Stämmovägen. Där hade någon klottrat sin tag, en sorts signatur, i svart och grå färg. Samma tag återfanns också på väggarna på Laholms sparbanks lokaler på Stortorget. Där upptäcktes klottret på lördagsmorgonen.

Även utanför Laholms stad har klottrare varit framme. Skolorna i Veinge och Mellbystrand har under midsommarhelgen fått bland annat portar, fönster och pingisbord kladdade med svart tuschpenna. I Veinge upptäcktes dessutom fem små hål i en fönsterruta. Litet ingångshål, men stor hål på insidan. Okänt hur det gått till.

”Brukar drabba skolor”

– Det verkar som att det varit några i gång och klottrat under midsommar. I vanliga fall brukar det bara vara skolor som drabbas, men här han man gått på en bostadsrättsförening, brandstation och sparbanken också, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

I nuläget finns inga spår eller iakttagelser av dem som ligger bakom skadegörelsen.

Polisen ser ett samband mellan klottret inne i Laholm.

– Men skolorna ligger lite off, konstaterar Christer Andersson.

LÄS OCKSÅ: Så mycket kostar vandaliseringen Laholms kommun

LÄS OCKSÅ: Hakkors och krossade rutor – vandaliseringen fortsätter

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!