Tågstationen i Laholm Järnvägsstationen Pendlarparkering Karin Martini och Kristofer Johansson
Tågstationen i Laholm Järnvägsstationen Pendlarparkering Bild: Josefine Ingvarsson

Klart för övervakning på pendlarparkering

Nu är det klart. Pendlarparkeringen vid tågstationen får lov att kameraövervakas.

ANNONS
|

Det är ett flera år långt projekt som nu börjar landa. Redan innan man började bygga den nuvarande parkeringen så fanns tankarna på att man ville övervaka parkeringen eftersom det har varit en hel del kriminalitet på platsen.

– Vi har alltid känt att om kommunen kan hjälpa till att stävja kriminaliteten ska vi göra det. Här kändes övervakningskameror som ett sätt att göra det, säger Kristofer Johansson, enhetschef för driftsenheten i Laholms kommun.

Hög kriminalitet

Flera rapporter vittnar om att kriminaliteten på platsen gäller både stöld, skadegörelse och inbrott i bilar. Sedan något år sitter även en kamera inne i vänthallen.

ANNONS

Ansökan till datainspektionen för att få sätta upp kamerorna gjordes för mer än ett halvår sedan, sedan har det legat och väntat. Kommunen har gjort ett par försök att snabba på processen, men utan resultat. Datainspektionen handlägger alla ärenden i tur och ordning.

– För någon vecka sedan fick vi till oss att inkomma med statistik kring brottsligheten, efter det gick det jättesnabbt, säger Karin Martini, säkerhetschef.

Kameror i slutet av året

Allt är redan förberett för att sätta upp kamerorna. Arbetet som kvarstår är att upphandla utrustningen och uppsättningen av dem. Det finns redan el och fiber framdraget för installationen.

– Vi ville ju sätta upp kameror så vi gjorde oss redo för att kunna det redan när vi byggde parkeringen för att slippa riva upp asfalten i det här skedet, säger Kristofer Johansson.

Planen är att kamerorna ska vara i bruk senast i slutet av året.

LÄS MER:Bagageluckan tömdes av tjuvar vid stationen

LÄS MER:Handskfacket tömdes vid bilinbrott

LÄS MER:Två bilbränder förstörde tre bilar

LÄS MER:Flera inbrott i bilar runt om i kommunen

ANNONS