Katter omhändertas från kvinna med djurförbud

Kvinnan har djurförbud. Trots det höll hon 13 katter i huset. Husdjuren omhändertogs, men nu verkar kvinnan från Laholms kommun ha skaffat katter igen.

ANNONS
LocationLaholm||

Länsstyrelsen hittade de 13 katterna vid en kontroll i somras. Katterna fanns inne i kvinnans bostad, belägen långt ute på landsbygden i Laholms kommun. Katterna omhändertogs samma dag, 16 juni.

Får inte ha hand om djur

Bakgrunden är att myndigheterna anser att kvinnan i 60-årsåldern har misskött sina djur och därför är olämplig att ha hand om djur. Hon fick djurförbud i september förra året. Beslutet gäller tills vidare och alla djurslag.

I höstas, 13 oktober, gjorde länsstyrelsen ett nytt besök på gården. Kvinnan var inte hemma, men en svart katt sågs på tomten. Den var skygg och sprang i väg så fort den såg djurskyddshandläggarna.

ANNONS

Färsk kattavföring fanns intill husfasaden. Inne i ett utrymme intill huset noterades en påse med kattfoder och på golvet stod en liten assiett.

Katter säljs eller avlivas

Länsstyrelsen drog slutsatsen att kvinnan håller katt igen. Själv har hon inte svarat på myndighetens brev. Nu ska gården tömmas på katter – för andra gången i år.

”Länsstyrelsen bedömer därför att du bryter mot meddelat djurförbud och att alla katter som hålls av dig ska omhändertas”, heter det i ett färskt beslut.

När katterna hämtats kommer myndigheten så snart som möjligt att ta ställning till om djuren ska säljas, överlåtas på annat sätt eller avlivas.

LÄS MER:Äldre man hade 30 katter trots djurförbud från Länsstyrelsen

LÄS MER:Trotsade djurförbud – kvinna höll 16 katter instängda på toaletten

ANNONS