Ett befäl från räddningstjänsten fick på måndagen åka ut för att försöka hjälpa en katt som fastnat i ett avloppsrör.
Ett befäl från räddningstjänsten fick på måndagen åka ut för att försöka hjälpa en katt som fastnat i ett avloppsrör. Bild: Stefan Bennhage

Katt fastnade i rör på byggarbetsplats

En katt har trillat ner i ett rör på en byggarbetsplats och fastnat. Räddningstjänsten och personer från byggföretaget har försökt hjälpa katten.

ANNONS
|

Det var vid halv fyra-tiden på måndagseftermiddagen som larmet om katten kom in. Ett befäl på räddningstjänsten åkte till platsen i Knäred där händelsen inträffat.

– Just katter är inte så värdefulla ekonomiskt så att de blir mer värda än insatsen, men de har ett emotionellt värde så vi ska se vad vi kan göra, berättar Peter Stened, inre befäl på räddningstjänsten.

Hur stora möjligheterna är att rädda katten hade Stened svårt att bedöma vid tidpunkten.

– Vi är precis framme nu, det är ett smalt rör och det är ofta svåra fall med djur. Men vi har ett befäl som ska göra en bedömning hur vi ska göra.

ANNONS

Vid 16-tiden pågick fortfarande arbetet med att få upp katten ur röret.

– Den är kvar i hålet. Det befälet jag pratade med skulle testa att skicka ner något i hålet för att se om katten kan klättra upp. Det är ett avloppsrör under bygget, så det är väl byggföretaget som är ytterst ansvariga för att se om det går att göra något åt detta. Det fanns någon idé om att man kan skicka ner fiberoptik för att se hur det ser ut, berättar Peter Stened.

Vem som äger katten är fortfarande oklart.

– Det är jättesynd om djuret så klart. De har skickat ner mat till katten så den håller inte på att dö, men den är kvar i hålet, säger Peter Stened.

Vid 16.30-tiden lämnade befälet från räddningstjänsten platsen. Personer från byggföretaget fortsatte då försöken att hjälpa katten.

LÄS MER:Samson är 2020 års historiska lussekatt

ANNONS