Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För Karin Berling är arbetet det roligaste som finns. Hennes idéer tar aldrig slut.  Bild: Evelina Gunnarsson
För Karin Berling är arbetet det roligaste som finns. Hennes idéer tar aldrig slut. Bild: Evelina Gunnarsson

Karin Bertling aktuell med ny låt och nya serier

Coronapandemin har förändrat hennes arbetssätt. Men Karin Bertling är trots det aktuell i två nya serier och med en ny singel.

Karin Bertling är den ständigt aktiva och aktuella konstnären, skådespelaren och musikern som njuter av att få göra det hon tycker om.

– Jag får tacka och ta emot om man kan köra på. Jag är ödmjuk inför det och ser många må dåligt i den här karantänkänslan, säger Karin Bertling.

För ett år sedan släppte hon sitt första album Rör en sky. Den första september släpper hon nya singeln Vill inte höst nu.

Gjorde musiken på telefon

– Jag hade en idé om en text och en refräng på raden Vill inte höst nu. Lars Åke Svensson har gjort musiken till mina låtar tidigare så jag frågade honom och vi pysslade ihop det. Men den här gången skrev vi musiken på telefon. Nu är det mer synt och elektroniskt, säger Karin Bertling.

I förra veckan spelade Karin Bertling in en kortfilm på Teckningsmuseet som är baserad på en trasmatta hon ställde ut för 20 år sedan. Bild: Evelina Gunnarsson
I förra veckan spelade Karin Bertling in en kortfilm på Teckningsmuseet som är baserad på en trasmatta hon ställde ut för 20 år sedan. Bild: Evelina Gunnarsson

Men hon är inte bara aktuell med ny musik. Precis när pandemin brakat loss skulle Karin Bertling spela in slutscenen i serien Kärlek och anarki som går på Netflix i höst. I höst dyker hon också upp på HBO i andra säsongen av serien A discovery of witches.

– Där gör jag en märklig hippie-lappkärring som sitter och väver uppe på fjället och försöker bevisa för sina barnbarn att det är bättre att väva på fjället än att söka lyckan.

Kortfilm baserad på trasmatta

Karin är också aktuell med en konsert på Söndrums bibliotek som ska spelas in publikfri. Hon har nyss spelat in en kortfilm som hon själv skrivit baserat på en trasmatta hon ställde ut 20 år sedan och har fått en ny roll i en långfilm som ska spelas in nästa vår. Dessutom är inspelningarna klara och efterarbetet pågår i ytterligare en serie.

– Jag är singel och barnen är i Köpenhamn. Då är det roligaste som finns att jobba!

LÄS MER: 82-åring debuterar på skiva

LÄS MER: Karin Bertling tilldelas pris på Laholms filmfestival

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här