Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Kalas med hyllningar till 25-åringen

På lördagen firade Teckningsmuseet av flera anledningar. Förutom invigningen av sommarens utställning firade museet att det nu funnits i ett kvarts sekel som institution i Laholm.

Det var folk som hängde på låset när Teckningsmuseet öppnade på lördagen. 

– Det är ett gott tecken för att det är ett stort intresse för utställningen, det är inte varje dag som det är folk som hänger utanför innan vi öppnat, säger Linus Lundberg, som jobbar på museet. 

Utställningen pågår hela sommaren men 25-årsjubileet firades bara på lördagen. Något som gjorde att Cecilia Roos (M), kultur- och utvecklingsnämndens ordförande, samt Siv Påhlsson (S), andre vice ordförande i fullmäktige var där för att visa kommunens uppskattning.

– Jag förstår att det inte var helt lätt i början men vi är här för att hylla dem för den kraft som lades ner när det grundades och för den energi och nytänk som man har nu, säger Cecilia Roos och fortsätter: 

– Vi är väldigt stolta över den kreativa kraft som finns här. Museet drar till sig stor uppmärksamhet i både Sverige och internationellt. Bara den senaste utställningen med Kristina Digman var helt fantastisk och arbetet som ligger bakom till hur man bjuder in till museet och öppnar för möten mellan generationer. Sedan är dessutom byggnaden ett konstverk i sig, säger hon.

En liten kupp gjordes av Teckningsmuseets vänner som hade en gåva till konstsamlingen som museet förvaltar. Hyllningarna och tacken gick över i panelsamtal medan det fortfarande var ett stort antal besökare i lokalerna som med intresse studerade den nya utställningen.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här