Ett tiotal källarförråd i tre olika flerfamiljshus har drabbats av inbrott och stölder de senaste nätterna.
Ett tiotal källarförråd i tre olika flerfamiljshus har drabbats av inbrott och stölder de senaste nätterna. Bild: Stina Stjernkvist/TT, Bertil Ericson/TT

Källarinbrott i tre flerfamiljshus i Laholm

En våg av källarinbrott har drabbat centrala Laholm. Polisen har fått in anmälningar om ett tiotal förrådsinbrott från boende i tre olika flerfamiljshus.

ANNONS
LocationLaholm||

De drabbade fastigheterna ligger på Spårgränd, Skolgränd och Syrenvägen i Laholm.

Larmad källare

En man som bor på Skolgränd har larmat i sitt källarförråd i fastighetens gemensamma källarutrymme. Klockan kvart i fem på torsdagsmorgonen gick larmet. Mannen gick ned i källaren och såg att det varit inbrott, men tjuven eller tjuvarna redan var borta.

Gärningspersonerna hade brutit sig in genom att skruva bort gångjärnen till förrådsdörren. Flera förråd var uppbrutna. I något fall var hänglåset uppklippt.

Samma natt var det inbrott i minst fyra källarförråd i Laholmshems hyreshus på Syrenvägen. Och natten före drabbades ett flerfamiljshus som tillhör S Påhlsson fastigheter på Spårgränd. Där hade tjuvarna brutit upp först entrédörren, sedan källardörren och därefter hänglås i källarförråden.

ANNONS

Samband mellan inbrott

Polisen tror att inbrottsstölderna har ett samband.

– Det är sannolikt, speciellt med tanke på att att vi inte haft några källarinbrott på hyfsat lång tid. Någon är här och bryter i centrala Laholm, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

LÄS MER:Kvinna hittade sin stulna trasmatta i grannens hall

LÄS MER:Alla fiskespön försvann vid källarinbrott

ANNONS