Jonas Hellsten (M), ordförande i kommunfullmäktige i Laholm och dessutom nyvald ordförande för Laholmsmoderaterna.
Jonas Hellsten (M), ordförande i kommunfullmäktige i Laholm och dessutom nyvald ordförande för Laholmsmoderaterna. Bild: Jonatan Gernes/arkiv

Jonas Hellsten vill leda Moderaterna mot valseger

Laholmsmoderaterna har valt Jonas Hellsten (M) till ny ordförande i partiföreningen. Han vill att partiet ska locka både fler väljare och medlemmar.

ANNONS
LocationLaholm||

Hellsten efterträder Eric Semb, som sitter kvar i styrelsen.

Den 49-årige Knäredsbon Jonas Hellsten, som också är ordförande i Laholms kommunfullmäktige, vill leda sitt parti till valseger 2022.

Få röster skiljde

– Det var inte många röster som skiljde Erling Cronqvist (C) och Roland Norrman (M) senast. Vi får göra vad vi kan på den moderata sidan för att visa att vi är det hållbara alternativet, säger Jonas Hellsten.

Jonas Hellsten (M) tog en selfie i valrörelsen 2014. Han är också ordförande i Öppna Moderater Halland.
Jonas Hellsten (M) tog en selfie i valrörelsen 2014. Han är också ordförande i Öppna Moderater Halland. Bild: Jonas Hellsten

Hans ambitioner slutar inte vid fler röster. Överst på att göra-listan står:

– Först och främst att se till att vi rekryterar fler partimedlemmar.

”Lång kompasskurs”

Hellsten har tidigare suttit som ordförande för partiföreningen 2010. Den gången blev det bara ett år, men den här gången vill han sitta minst över valet för att ge partiet stabilitet under valrörelsen.

ANNONS

Hur kommer partimedlemmarna märka att du är tillbaka vid rodret?

– Klokast är väl egentligen inte att en föreningsordförande lämnar såna avtryck att man säger, oj nu blev det en ny ordförande från onsdag till torsdag. Moderaterna är i grunden ett konservativt parti. Jag känner att vi ska dra ut en lång kompasskurs för partiet och de frågor vi vill jobba med. Vem som styr partiet ska vara mindre relevant.

– Sedan när valet är vunnet och björnen är skjuten lämnar vi över makten till fullmäktigegruppen, som ska göra verkstad av det hela, säger Jonas Hellsten.

LÄS MER:Politikernas löner ligger långt under chefernas

LÄS MER:Jonas Hellsten sätts högst i fullmäktige

ANNONS