Prisad laxkung. Janos Geber, trea från vänster, vann Laxadagen. Övriga på bilden, från vänster: Ismail Kusku, Ashkan Akbari och Kristina Binau.
Prisad laxkung. Janos Geber, trea från vänster, vann Laxadagen. Övriga på bilden, från vänster: Ismail Kusku, Ashkan Akbari och Kristina Binau.

Janos Geber årets laxkung på Laxadagen

Det blev inga rekordfångster på årets upplaga av Laxadagen. Det har varit ett svagt laxår och tävlingen följde i det mönstret då endast fem laxar drogs upp.

ANNONS
|

– Men det kunde varit ännu värre. Vid halv två så hade det bara dragits upp två laxar, men det löste sig på slutet. Allt som allt har det varit en väldigt bra dag där allt har flutit på riktigt bra, säger Denny Bengtsson, ordförande i SFK Abborren.

Totalt fem laxar drogs upp av de 363 deltagare som hämtade sina frikort under söndagsmorgonen. Hela året har varit svagt ur laxfiskesynpunkt.

– Det har varit jättelite i år. Allt som allt omkring 250 laxar, så det har varit ett väldigt dåligt år, säger Denny Bengtsson.

Men trots att det inte var någon vidare fiskelycka blev Laxadagen en succé, mycket tack vare Abborrens samarbete med Laholms laxfiske, något som Bengtsson framhäver.

ANNONS

Den stora laxkungen blev en stammis i de här trakterna. Janos Geber, från Halmstad, har årskort i klubben och har fiskat lax i Lagan de senaste sju åren. Han segrade med en 5,54 kilo tung lax.

– Det känns väldigt kul. Jag har först börjat fiska på senare år men det är väldigt kul att få komma ut och träffa så mycket trevligt folk och njuta av naturen. Och när man då dessutom får dra upp den största fisken en dag som den här så är det väldigt kul, säger Janos Geber.

Tvåa blev, precis som förra året, Ashkan Akbari (5,44 kilo) och trea kom Ismail Kusku (5,08 kilo). Kristina Binau vann dampriset med sin 1,92 kilo tunga lax, som dessutom räckte till en fjärdeplats totalt före femma Håkan Johansson (1,66 kilo).

ANNONS