Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Internationella kulturutövare samlas i Våxtorp

Besöker man Caprifolens voltigeklubb i Stackarp nu i dagarna så hittar man både spanjorer, italienare och irländare. Det är kulturprojeketet ”Don’t complicate it” som pågår för fullt.

Gemenskap, empati och förståelse är ledorden i de workshops som hålls på Caprifolens voltigeklubbs gård. Deltagarna är ungdomar (den yngsta 13, den äldsta 30) från den lokala klubben och från Italien, Spanien och Irland. Det är inte första gången Caprifolen deltar i ett internationellt utbyte, men att deltagarna kommer hit, till lilla Stackarp i Våxtorp, är något nytt.

– Kanske kan det bli startskottet för oss att fungera som en internationell träffpunkt, säger Minna Slottheden som har skrivit projektet ”Don’t complicte it” som antagits och genomförs med hjälp av EU:s erasmusprogram.

Under en vecka hålls workshops och isbrytarlekar med syftet att utforska inkludering, exkludering och tillhörighet. Grupperna är mixade både gällande nationalitet och funktionsvariation och med de utländska deltagarnas erfarenheter av dans, teater och akrobatik blir det en vild blandning av utmaningar. Lerbad, tillitsövningar, måla i skogen och såklart aktiviteter med hästarna är några punkter på schemat.

– Det svåraste är att prata engelska, tycker Julia Holmbro och får medhåll av Amanda Adler som tycker att det är både läskigt och kul att träffa nya människor.

Under fredagskvällen hålls ett öppet evenemang där nyfikna kan antingen besöka gården eller se en livesändning av en föreställning som sätts upp av och med projektdeltagarna.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här