Kommunen länkade i helgen till underklädesreklam när de pratade om hur man bättre kunde sopsortera sina plastförpackningar.
Kommunen länkade i helgen till underklädesreklam när de pratade om hur man bättre kunde sopsortera sina plastförpackningar. Bild: Josefine Ingvarsson

Inlägg om sopsortering ledde till ett flöde av bröst

Kommunen skrev om sopor – länkade till spetsunderkläder.

ANNONS
|

– Ibland blir det fel. Hade jag vetat om det hade jag såklart inte taggat så, säger Annica Lindblad som är en av de personerna som sköter kommunens Instagramkonto.

I fredags skulle Laholm uppmärksamma det nya hjälpmedlet man tagit fram för att trycka ihop plastavfallet så att mer skulle få plats i soptunnan.

Skulle komprimera plastavfall

Man skrev i inlägget att en så kallad Minimizer kunde hämtas på sopstationen för den som ville testa själv hemma. Produkten gör så att plasten man lägger i sin soptunna pressas ihop så att det får plats mer.

Men just Minimizer, som de döpt produkten till, är också ett underklädesmärke för kvinnor som vill få sina bröst att se mindre ut.

ANNONS

– Det är svårt med hashtags eftersom man inte kan styra vad folk taggar för bilder. Men givetvis ska vi inte länka till damunderkläder, säger Lindblad.

För den som följde länken i inlägget hamnade man därmed i ett långt flöde av spetsbeklädda bröst och en och annan trosa.

”Osmakligt”

HP fick ett tips om detta av en läsare som reagerade starkt. Hen ansåg det osmakligt och ogenomtänkt att inte kolla var man hamnade när man tryckte på hashtaggen.

– Det är såklart olyckligt att vi inte kollade upp hashtaggen mer noga. När jag kollade var det mest traktorgrejer sedan kom det väldigt många inlägg med underkläder, såg jag nu när ni ringde, säger Annica Lindblad.

Inlägget hade fått 42 gilla-markeringar och en kommentar när den här texten producerades och kommunen tog bort hashtaggen när den blev uppmärksammad på vart den gick.

ANNONS