Trygghetspartiet är skakat och splittrat. Även det politiska styret i Laholm har olika uppfattningar om falangstriderna. Fullmäktigeledamoten Inger Reinfeldt anser att det är hon som är Trygghetspartiet.
Trygghetspartiet är skakat och splittrat. Även det politiska styret i Laholm har olika uppfattningar om falangstriderna. Fullmäktigeledamoten Inger Reinfeldt anser att det är hon som är Trygghetspartiet.

Inger Reinfeldt: ”Det är jag som är Trygghetspartiet”

Inger Reinfeldt underkänner partistämman som kickade henne ur Trygghetspartiets riksstyrelse. Hennes politiska motståndare i partiet tror att konflikten kommer att leda till en rättsprocess.

ANNONS
|

Som HP berättat i flera tidigare artiklar sprack Trygghetspartiet Laholm i två delar i somras. Sprickan nådde också partiets riksorganisation.

I centrum står Inger Reinfeldt, fullmäktigeledamot i Laholm.

LÄS MER:Partiledare anklagas för kupp – kaos i Trygghetspartiet

LÄS MER:Inger Reinfeldt om Trygghetspartiets kaos: ”Inga kommentarer”

Hennes motståndare i Laholm har den senaste tiden lobbat hos kommunen för att Reinfeldt ska bli betecknad som politisk vilde och för att deras partifalang ska få det eftertraktade partistödet på 47 600 kronor.

Till stöd för detta hänvisar de till rikspartiets stämma i september. Där sparkades Reinfeldt från posten som rikspartikassör. Hennes falang ”Nya Trygghetspartiet” kickades också ut från rikspartiet.

Inger Reinfeldt ger inte upp kampen om Trygghetspartiet

Men Inger Reinfeldt står hårdnackat fast vid att det är hon och hennes falang som representerar Trygghetspartiet i Laholm.

ANNONS

– Det är jag som är Trygghetspartiet, säger hon och fortsätter:

– Jag är medlem i Trygghetspartiet och har betalat min medlemsavgift i rikspartiet.

Medlemsavgifterna trycker hon hårt på. Enligt Reinfeldt gjorde obetalda medlemsavgifter hos deltagarna på stämman att hela stämman – och alla beslut som togs där – ska anses ogiltig.

– Har man inte betalt medlemsavgiften kan man inte anordna en stämma, säger hon.

Erling Hansen i Landskrona valdes av stämman till ny riksordförande. Han avvisar Reinfeldts påståenden.

Inger Reinfeldt borde lämna sitt uppdrag om hon hade heder i kroppen

– Det är helt klart att vi har haft ett riktigt årsmöte som alla var kallade till, och som utlystes av revisorerna på grund av misskötsel. Där fanns ingen ordning i bokföringen, säger han.

– Inger Reinfeldt borde lämna sitt uppdrag om hon hade heder i kroppen, fortsätter Erling Hansen.

Olika åsikter i Laholms sexpartistyre

Trygghetspartiet och Inger Reinfeldt är del i Laholms styrande koalition Samverkan Laholm.

LÄS MER:Nya Trygghetspartiet verkar vinna fajt om att få styra i Laholm

Kommunråden Erling Cronqvist (C) och Roland Norrman (M) har olika uppfattningar om bråket i partiet och vem som egentligen är deras samarbetspartner.

– För mig är det ganska enkelt. Inger Reinfeldt sitter på fullmäktigeplatsen och det är den som är viktig för Samverkan Laholm, menar Erling Cronqvist.

Men Roland Norrman säger:

– Har riksorganisationen fastställt att det inte finns något ”Nya Trygghetspartiet” tycker jag att ”Gamla Trygghetspartiet” ska ha möjlighet att vara med i Samverkan Laholm. Det är dem vi tagit i hand och gjort uppgörelsen med.

ANNONS

Kan bli dragkamp om pengapåsen

Osäkerheten runt partiets framtid är alltså total. Erling Hansen säger:

– Vi kommer absolut inte att släppa detta. Det kommer att sluta med något rättsligt, helt klart.

Även kommunens tjänstemän har fått klia sig i huvudet över de skrivelser som kommit in från Inger Reinfeldts motståndare. Kommuncontroller Jonas Påhlsson tolkar bestämmelserna som att Reinfeldt får behålla Trygghetspartiets partibeteckning så länge hon inte själv avsäger sig den.

När det gäller partistödet är läget mer oklart.

– Begäran om att få stödet utbetalt ska lämnas in under december. Det kan ju hända att det kommer in två begäran. Vart stödet ska betalas blir en senare fråga, säger Jonas Påhlsson.

LÄS MER:Trygghetspartiet slets itu efter personstrider

LÄS MER:Reinfeldt: ”Turbulent sedan 2018”

LÄS MER:Nya TP gör anspråk på partinamn och pengar

LÄS MER:Partiledaren avgick efter TP-schismen i Laholm

LÄS MER:Pengar ny stridsfråga i det splittrade Trygghetspartiet

LÄS MER:Reinfeldt kan fortsätta kalla sig (TP)

ANNONS