Arrangörerna hoppas kunna hitta nya datum för utomhusbio. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Arrangörerna hoppas kunna hitta nya datum för utomhusbio. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Bild: Lasse Edwartz

Ingen utomhusbio- polistillståndet dröjde

Det blir ingen utomhusbio i stadsparken i helgen. I stället hoppas arrangörerna kunna ordna bio på annat håll i början på september.

ANNONS
LocationLaholm||

Efter Svenska Filmdagarna hoppades Tina Karlsson och Mikael Bengtsson på Biograf Maxim att få arrangera utomhusbio i stadsparken den 21-22 augusti. En ansökan om polistillstånd lämnades in för mer än tre veckor sedan men med fem dagar kvar till första visningskvällen hade paret fortfarande inte fått svar på ansökan. Därför bestämde de att lägga ner planerna på utomhusbion i stadsparken.

– Vi tycker att de borde ha prioriterat och gett oss besked. Nu känns det jättetråkigt såklart. Men det är så det är. Det är extraordinära omständigheter just nu, säger Tina Karlsson.

Nu finns det i stället funderingar på att ordna filmvisningar på annan plats där det inte krävs tillstånd. Nya datum kommer i så fall sättas ganska snart, i början på september.

ANNONS

– Vi får se om vi kan få ihop något någon annanstans senare. Vi har lite funderingar och får se om vi kan lösa någon plats att vara på. Men det är fortfarande 50-personersregeln som gäller, säger Tina Karlsson.

LÄS MER:Filmfestivalen kan få en uppföljare

LÄS MER:Filmdagarna blir av i covidsäkrat format

ANNONS