Arkivbild från en av konserterna på fjolårets countryfestival i Killhult.
Arkivbild från en av konserterna på fjolårets countryfestival i Killhult. Bild: Roger Larsson

Ingen countryfestival i Killhult i år

Den populära festivalen ställs in för första gången sedan premiären 2003. Nu blickar arrangören fram mot 2021.

ANNONS
LocationVåxtorp||

Den andra helgen i augusti är normalt synonymt med att Killhult, sydost om Våxtorp, invaderas av tusentals festivalbesökare från Sverige och norra Europa med försmak för count­ry, rockabilly, bluegrass och liknande musikgenrer i en rural miljö.

Men i år blir det ingen festival. På grund av den pågående coronaepedemin har arrangören valt att ställa in, och hoppas på att den går att genomföra nästa år.

– Vi insåg i midsomras att den inte skulle gå att köra i år. Vi vill inte bidra till att sprida smittan och vill ta vårt ansvar, säger grundaren av Killhults Countryfestival, Hans "HC" Johansson.

ANNONS

12 band, sammanlagt ett 60-tal musiker, skulle ha uppträtt i Killhult i helgen. Samtliga har tackat ja till att istället komma 2021, då festivalen är planerad att äga rum 13-14 augusti.

– Både artister och besökare tycker att det är ett bra beslut att ställa in i år och flytta fram hela programmet till nästa, även om det är tråkigt. Det är mest synd om musikerna och ljudteknikerna, de har ju knappt kunnat jobba något alls i år.

Hans Johansson drog igång den första upplagan av countryfestivalen 2003 på hans egen bakgård. Det året kom 300 personer, en blygsam siffra mot vad som komma skulle.

2010 sattes rekordet på 2 800 besökare, i fjol var siffran 1 500.

– Vi har haft riktigt dåligt väder de senaste åren, så jag ger mig tusan på att det kommer bli toppenfint nu i helgen när vi inte kör, haha.

ANNONS