Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Inbrottsvåg under helgen – fem företag drabbade

Flera företag drabbades av inbrottstjuvars framfart i helgen. Men vittnesuppgift om en bil och en polisinsats mot flyende bilist på måndagen kan lösa något av brotten.

Tjuvar slagit till hos fem företag under helgen som gått. Vid en del inbrott finns det likartade metoder och de ligger nära i tid och rum.

Hos AD Center, ute på Industrigatan, har två gärningspersoner tagit sig in i lokalerna genom att krossa ett fönster i entrédörren. Övervakningskameran har fångat upp hur två svartklädda individer tar sig fram till kassan för att konstatera att den är tom och sedan lämna lokalerna igen. Händelsen skedde på söndagskvällen strax innan klockan 22.

Larmet gick på ett av företagen

Strax efter 23 samma kväll gick larmet på Salong Ceasar på Köpmansgatan, där någon krossat glaset i entrédörren för att ta sig in. I samband med utryckning upptäcktes att även Nyckelservice runt hörnet vid Hästtorget också haft inbrott, där tjuvarna tagit sig in genom rutan i dörren.

Under natten mot söndagen hade Purefun group i Genevad inbrott i sina lokaler, där hade tjuvarna försökt såga sig in genom taket och sedan lyckats genom väggen. Inne i lokalerna ska de ha kommit över produkter som företaget säljer, vuxenleksaker som säljs via webbshopen Vuxen.se.

– Vi håller på att inventera vad som är stulet, det mesta av skadorna är åtgärdat. Det är väl någon stöldliga i farten, säger Michael Ahlén, vd på Purefun group.

Restaurangen snett över Strandhotellet i Mellbystrand drabbades av inbrott och mycket vandalisering av lokalerna.

Polisjakt på måndagen kan ha samband med inbrott

Under måndagen fick polisen stopp på en bil i Halmstad, efter en krock, som försökt undvika en polispatrull i Falkenberg och man tittar närmare på om denna kan ha med inbrotten i Laholm att göra.

– Vi har haft tekniker ute och håller på med materialinsamling i de här ärendena. Vi lägger lite pussel om den här bilen som varit synlig uppe i Falkenberg kan ha med inbrotten här att göra. Vi håller på att leta för att få ihop det, säger Jenny Jerrhage, utredningschef Laholms-polisen.

Zuper Najarian som driver Nyckelservice på Hästtorget blev uppringd av polisen strax efter midnatt natten till måndag.

– I går natt fick jag ett samtal från polisen som sade att jag haft inbrott på företaget. Jag körde hit från Halmstad och då stod polisen och väntade, beskriver Zuper Najarian.

Inbrottstjuvarna hade krossat rutan i dörren och tagit sig in i lokalen. Där hade de ryckt loss kassaapparaten, slagit sönder maskinen som används vid kopiering av nycklar, stulit flera klockor som kunder lämnat in på reparation och tagit med sig en mängd kontanter. De hade också fått med sig extranyckeln till Zuper Najarians bil som låg i butiken.

Larmet i butiken gick inte eftersom tjuvarna slog sönder en ruta, utan att rycka upp dörren.

– Det var läskigt när vi kom hit. Jag var rädd och kunde inte säga företagets organisationsnummer när polisen bad om det, jag kunde inte prata, säger Zuper Najarians.

Vittnesuppgifter om inblandad bil

Från polisen fick hon veta att vittnen sett en man springa från butiken bärandes på något. Vittnen ska också ha tagit bilder på en bil som stod utanför butiken. Något som polisen nu utreder om det är samma fordon som flydde från ordningsmakten i Falkenberg.

På ett par platser hade inte larmet gått. Vid 23.15 hade dock larmet utlöst på Salong Ceasar, vilket polisen tror utsatts samtidigt som Nyckelservice.

LÄS MER: Polisjakt slutade med krock

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!