Inbrottstjuv misshandlade äldre man

Sent måndagskvällen har en äldre man misshandlats efter att ha försökt stoppa en inbrottstjuv. Polisen har under kvällen sökt med hund i området efter en gärningsperson.

ANNONS
|

Han hörde en dörr smälla igen. När den äldre mannen tittade in i köket så upptäckte han en inbrottstjuv som precis var redo att dra.

Tjuven förstod att han hade blivit tagen på bar gärning och började springa iväg. Men lägenhetsinnehavaren lyckades få stopp på gärningspersonen – trodde han.

– Den äldre mannen fick ner tjuven i backen, men gärningspersonen lyckades ändå smita därifrån, säger Peter Adlersson hos polisen.

I samband med att inbrottstjuven smet från mannens armar så delade han ut en smäll i ansiktet så att glasögonen på den äldre mannen gick sönder.

– Jag har ingen information om att han behövde uppsöka någon sjukvård, och det är ännu oklart om tjuven fick med sig något från lägenheten.

ANNONS

Under måndagskvällen är polisen kvar i området runt bostaden.

– Vi håller på att söker med hund i området. Vi kommer inte ge upp så lätt i första taget så vi letar efter en gärningsperson, förklarar Peter Adlersson

ANNONS