Tre stycken motorsågar hör till utrustningen som stals i verkstaden på den ena gården. I den andra försvann en hel verktygsvagn med över 250 delar.
Tre stycken motorsågar hör till utrustningen som stals i verkstaden på den ena gården. I den andra försvann en hel verktygsvagn med över 250 delar. Bild: Hasse Holmberg / TT

Inbrott i granngårdar – många verktyg stals

Två gårdar i Södra Skogaby, mellan Veinge och Skogaby, har haft inbrott i helgen.

ANNONS
LocationSkogaby||

På den ena gården har okända gärningsmän gått in i en olåst ekonomibyggnad. Där stals en verktygsvagn med 255 verktygsdelar till ett sammanlagt värde av cirka 15 000 kronor.

En patrull kallades till platsen, men det där hittades inga spår att säkra för polisen.

På den andra gården, som ligger några hundra meter bort, stals en stor mängd verktyg och utrustning såsom tre motorsågar, två röjsågar, en svets, slip och slagborrmaskin. Även där tog sig tjuvarna in genom en olåst dörr, i det här fallet en sidodörr till gårdens verkstad.

Enligt ägarnas polisanmälningar har stölderna skett mellan fredag och söndag på den första gården och mellan lördag kväll och söndag lunch på den andra. Att det finns ett samband mellan stölderna är uppenbart för polisen, med tanke på närheten i tid och rum och vad som stals.

ANNONS

– Det har naturligtvis skett vid samma tillfälle, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

I nuläget finns inga misstänkta.

LÄS MER:Verktyg stals vid inbrott i gård

LÄS MER:Garageinbrott och stöld från grävmaskin

ANNONS