Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En hjärtstartare i anslutning till idrottsplatsen i Veinge skulle vara en trygghet för alla.
En hjärtstartare i anslutning till idrottsplatsen i Veinge skulle vara en trygghet för alla.

Idrottsförening vill ha hjärtstartare vid planen

En hjärtstartare borde finnas på plats vid idrottsplanen i Veinge. Det anser Genevad/Veinge IF som nu vänt sig till kommunen med frågan.

Genevad/Veinge IF ansöker om ett bidrag på 15000 kronor från Laholms kommun för inköp av en hjärtstartare som ska placeras i anslutning till idrottsplatsen i Veinge. Planerna har funnits länge men när den danske fotbollsspelaren Christian Eriksen under den direktsända EM-matchen mot Finland fick ett plötsligt hjärtstopp - och kunde räddas tack vare att en hjärtstartare fanns på plats - bestämde sig föreningen för att att göra slag i saken.

– Vi diskuterade det här redan för flera år sedan, men eftersom vi haft problem med bland annat vattenläckor så har sådana saker fått gå före när det kommer till ekonomiska bidrag, säger Kerstin H Karlsson, som är ordförande i Genevad/Veinge IF.

Men nu vill föreningen alltså att en hjärtstartare ska bli nästa investering. Karlsson trycker på att idrottsplatsen ligger avsides och att det tar omkring tio minuter för räddningstjänsten att nå fram vid ett akutlarm.

– Varje minut räknas i ett sådant läge. Självklart hoppas man aldrig behöva använda en hjärtstartare, men vi har spelare och besökare i alla åldrar och det vore en trygghet för alla om det fanns en på plats. Hjärtstartare borde egentligen finnas överallt i samhället och jag tycker mig se att man har börjat prata mer om det här generellt efter det som hände i fotbolls-EM.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här