Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hyreshus på Söderläget får milsvid utsikt till åsen

Med start i höst ska ett hyreshus med 20 lägenheter byggas på Söderläget i Lilla Tjärby.
– Vi är själva förvånade vilket enormt tryck det finns i området, säger delägaren Bojan Lengajic.

Lägenheterna – med hela registret från ettor till en femma – kommer att ligga på bostadsområdets översta hylla, en knapp kilometer från centrala Laholm. Hyresgästerna på andra våningen får utsikt över Laholmsslätten ända bort till Hallandsås.

Egentligen är fastigheten ritad som sex separata villatomter, men detaljplanen tillåter att husen byggs ihop i två plan.

– Laholm behöver bostäder. Det här är en megatomt som hade gått till spillo om man bara byggt några små villor, säger Dejan Lingajic.

Två våningar

Han är en av tre delägare i Söderläget Laholm AB, som står bakom projektet. De övriga är hans kompanjon och kusin Bojan Lengajic, också från Laholm, och entreprenören Jan Rössel från Simlångsdalen.

Det blir snyggare rent estetiskt och passar bra på fastigheten med den utsikten.

Tvåvåningshuset blir 72 meter långt, med parkeringsplatser och miljöstation på baksidan.

– Det är ett skepp, men med högre och lägre tak och lite förskjutningar som ger byggnaden ett helt annat liv. Det blir snyggare rent estetiskt och passar bra på fastigheten med den utsikten, säger Bojan Lengajic.

Hyreslägenheter

Med tomtköp, bygglov, anslutningar och andra kostnader räknar de med att hela bygget går loss på 30 miljoner kronor och sysselsätter 15 byggarbetare i ett år.

Trion övervägde länge att bygga bostadsrätter, men fastnade för hyreslägenheter.

– Det har lite att göra med traditionen här i Laholm, säger Bojan.

”Roligt på hemmaplan”

De två kusinerna driver fastighetsbolaget Laholmhus invest, som har sex stycken parhus i samma område och två i Glänninge. De ligger också bakom byggbolaget Stenhus Nordic som startades 2017.

Dejan Lingajic och Bojan Lengajic driver fastighetsbolag och byggbolag tillsammans. Hyreshuset på Söderläget bygger de tillsammans med en tredje partner, Jan Rössel från Simlångsdalen. Bild: Jonatan Gernes
Dejan Lingajic och Bojan Lengajic driver fastighetsbolag och byggbolag tillsammans. Hyreshuset på Söderläget bygger de tillsammans med en tredje partner, Jan Rössel från Simlångsdalen. Bild: Jonatan Gernes

Deras samarbete med Jan Rössel började med att Stenhus Nordic bygger nyckelfärdiga bostäder med Rössel som beställare i Beddinge­­strand utanför Trelleborg.

– Samarbetet har fungerat väldigt bra och därför är det extra roligt att kunna göra något gemensamt på hemmaplan, säger Jan Rössel.

Byggstart i november

På Söderläget 3–13 håller marken som bäst på att förberedas. 16 november kommer första leveransen av väggarna. Preliminär inflyttning sker etappvis hösten 2021.

Jag får mejl varje dag, där de frågar om vi har lediga lägenheter.

Intresset är skyhögt.

– Jag får mejl varje dag, där de frågar om vi har lediga lägenheter. Folk vill hit. Det är jättepopulärt, säger Bojan Lengajic.

Parhästarna har redan nya bostadsprojekt i kikaren i kommunen.

– Det är mycket på gång. Problemet i den här kommunen är att det inte finns mark att bygga på. Men Laholm har ett fruktansvärt bra byggnadskontor. De har aldrig satt käppar i hjulen för oss, säger Dejan Lingajic.

LÄS MER: Nu tar byggandet fart på Söderläget

LÄS MER: Nytt företag startas: Söderläget Laholm AB

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!