Hundra barn bjuds på coronasäkrat Nisseäventyr

Till helgen ordnar Gamla krukmakeriet i Laholm ett coronaanpassat äventyr för barn. Med sagobok, pysselpåse och en klump lera får barnen lösa ett julmysterium.

ANNONS
LocationLaholm||

Gamla krukmakeriets konstnärliga ledare Elvira Roslund Gustavsson har skapat det interaktiva äventyret tillsammans med dramapedagogen och barnboksförfattaren Magdalena Granholm.

– Vi har skrivit en saga. Barnen får komma och hämta en pysselpåse och hjälpa till att lösa det här mysteriet, säger Elvira Roslund Gustavsson.

Äventyr med restriktioner

Aktiviteten är anpassad utifrån de allmänna råden som gäller just nu för att stoppa smittspridningen.

– Vi har fått tänka till. Vi tycker att det är viktigt att låta magin leva kvar nu, fastän det är så himla mycket som stänger och det är allmänt tråkigt. Då vill vi uppmuntra fantasin och skapandet.

Då vill vi uppmuntra fantasin och skapandet.

Målgruppen för ”Nisseäventyret” är barn i ålder fem till sju år.

ANNONS

– De har en vecka på sig att lämna in det färdiga resultatet. Jag bränner dem här i ugnen och innan jul kommer man kunna komma hit och gå på en liten jakt i trädgården, säger Elvira Roslund Gustavsson.

Nytt äventyr till jul

Hundra barn är anmälda och därmed är det fullt. Men de som missade chansen den här gången får en ny redan till jul och nyår.

– Vi har fått medel från regionen för att göra ett till litet äventyr som kommer att vara under julledigheten och nyårsafton. Det är också coronaanpassat för barn i åldern fem till tolv år, säger Elvira Roslund Gustavsson som arbetar på uppdrag av Laholms kommun.

LÄS MER:Familjer bjuds in till Sommaräventyret

LÄS MER:Uppdraget: Gör en gubbe och ett husdjur

LÄS MER:Keramikern Elvira värdig vinnare av Knutsgillets kulturstipendium

ANNONS