Pennan glöder. Elinor Svensson, Albin Olsson, Emma Knyckare, Josefin "Josefinito" Johansson och Petrina Solange i skrivande stund.
Pennan glöder. Elinor Svensson, Albin Olsson, Emma Knyckare, Josefin "Josefinito" Johansson och Petrina Solange i skrivande stund.

Humorkvintett vill locka skratt i Ysby

Fem komiker, en scen och alldeles nyskrivet material. Det kommer torsdagskvällen att bjuda på vid Stilla dagar i Ysby då det är dags för stand up-showen Helt nytt helst kul.

ANNONS
|

Initiativtagare till showen vid Stilla dagar är komikern Josefin "Josefinito" Johansson som har en speciell koppling till Ysby. Hon har bland annat just köpt ett hus på orten.

– Jag har varit här och träffat mina vänner Maggan och Peter under de senaste åtta åren. Vi brukar ha events här på sommaren och hitta på roliga grejer, säger Josefin Johansson och syftar på Margareta Ek och Peter Bengtsson som driver Stilla dagar.

Med tiden föddes idén att bjuda in andra komiker till favoritstället.

– Jag tyckte att det skulle vara kul att bjuda in mina vänner hit för att träffas och skriva nya skämt. Då kände vi att vi skulle ha något resultat av det också och därför blev det den här showen, förklarar Josefin Johansson.

ANNONS

Förutom Josefin Johansson består humorgruppen av Petrina Solange, Elinor Svensson, Albin Olsson och Emma Knyckare.

När HP kommer på besök under onsdagseftermiddagen har de precis träffats och satt sig till bords med papper och penna. Framför sig hade de lite drygt ett dygn till att skriva ihop helt nytt humormaterial till kvällens föreställning.

– Vi ska till slut få ihop tio minuter eller en kvart per person, säger Emma Knyckare och förklarar att inriktningen på showen inte är bestämd, förutom att det på något vis kommer att vara ett övergripande tema:

– Vi kan till exempel ta upp en tidning och peka på något så får alla skriva skämt runt det, men det blir olika tolkningar.

Att träffas och under tidspress skriva skämt ser de som en rolig grej.

– Det är kul när det är så här. Det är lite utöver det vanliga, förklarar Petrina Solange.

– Ett nytt skämt fungerar oftast bäst första gången. Då är det mest energi bakom det, berättar Elinor Svensson.

De hoppas att många skratt kommer att eka i Ysby under Helt nytt helst kul.

– Vi vill att det ska vara svinroliga skämt. Det är risk för att det blir lite av en berg och dalbana, säger Josefin Johansson medan Albin Olsson instämmer:

ANNONS

– Vi är alla roliga komiker. Jag tror inte någon kommer att tycka att det är leda.

– Jo, om man hatar komik och en riktigt bra stämning, säger Josefin Johansson och får högljudda skratt från gruppen.

ANNONS