Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Knivmannen sökte upp kvinnans bostad i Vallberga och knackade på fönstret med kniven. Bilden är ett montage. Bild: Hasse Holmberg
Knivmannen sökte upp kvinnans bostad i Vallberga och knackade på fönstret med kniven. Bilden är ett montage. Bild: Hasse Holmberg

Hotfull man knackade med kniv på kvinnas fönster

Beväpnad med kniv åkte en svartsjuk man hem till en kvinna i Vallberga och knackade på rutan. Nu döms han och ska betala skadestånd för olaga hot.

Den 58-årige mannen och kvinnan hade haft ett kort förhållande, som tog slut före händelsen i januari förra året.

Kvinnan blev livrädd

Kvinnan berättade vid rättegången, där hon inte vågade vistas i samma sal som mannen, att han knackade på hennes fönster med kniven och skrek ”kom ut din jävla hora så får jag smaka på ditt blod”. Mannen fortsatte med att dra i handtaget och sparka på ytterdörren. Hon blev naturligtvis livrädd.

Kvinnans uppgifter bekräftades av hennes sambo, som också satt i uterummet.

Knivmannen nekade till brott, men medgav att han tagit en kniv med sig ”för att kunna försvara sig”. Efteråt skickade han meddelanden till kvinnan i hotfulla ordalag. Men hans avsikt var aldrig att hota, påstod han.

Dopning i bostaden

Halmstads tingsrätt anser att 58-åringen gjort sig skyldig till två fall av olaga hot. Han ska betala skadestånd till kvinnan med totalt 12 000 kronor.

I hans bostad hittade polisen dopningsmedel i form av 88 tabletter och tre ampuller. Han döms därför också för ringa dopningsbrott.

Det sammanlagda straffet blev villkorlig dom och 40 dagsböter på 14 800 kronor.

Mannen har tidigare dömts för att ha överträtt ett kontaktförbud, men rätten anser att han lever under ordnade former, med jobb och egen bostad, och att det saknar skäl att befara att han ska återfalla i brott.

LÄS MER: Knivman knackade på kvinnas fönster

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här