Vilma Larsson hoppas att hennes önskan ska få gehör hos politikerna.
Vilma Larsson hoppas att hennes önskan ska få gehör hos politikerna. Bild: Jerry Carlsson

Hon vill ha en ny idrottshall i Laholm

Fler barn och ungdomar hade valt att fortsätta med truppgymnastik om det hade funnits möjligheter. Det menar Vilma Larsson och efterlyser en ny hall för specialidrotter i Laholms kommun.

ANNONS
LocationLaholm||

Vilma Larsson började själv med truppgymnastik när hon var sju år.

För några år sedan valde hon lägga ner sin egen karriär och utbildade sig i stället till truppgymnastikledare. I dag ägnar hon åtta timmar i veckan åt att träna barn i truppgymnastik i idrottshallen på Vallberga skola.

– Det är väldigt kul inte minst eftersom jag får följa barnens utveckling. Tyvärr är resurserna i hallen begränsade och när barnen når tonåren flyttar de antingen till en annan förening i en annan kommun eller slutar helt med sin idrott.

Hall för specialidrotter

I en skrivelse till kultur- och utvecklingsnämnden uttrycker hon nu sin önskan om en ny hall för specialidrotter.

ANNONS

– Många som jag har pratat med har samma åsikt. Det behövs en ny hall för att kunna behålla barn och unga med intresse för specialidrotter på hemmaplan, säger Vilma Larsson.

Ove Bengtsson (C) är ordförande i kultur- och utvecklingsnämnden.

– Jag är medveten om att det finns ett stort intresse för gymnastik men när det gäller den speciella inriktningen truppgymnastik anser jag att det snarare handlar om att vidareutveckla de gymnastikföreningar och lokaler som redan finns i kommunen. Ingen vet vad som händer i framtiden men i nuläget skulle det inte vara ekonomiskt försvarbart att uppföra en helt ny hall enbart för det ändamålet, säger han.

ANNONS