Bengt Forssberg och Eva Jagrell har släppt en ny bok om en händelse i trädgården.
Bengt Forssberg och Eva Jagrell har släppt en ny bok om en händelse i trädgården. Bild: Evelina Gunnarsson

Hon har skrivit en sannsaga från trädgården i Laholm

Händelsen i trädgården har blivit en bok för små och stora. Men handlingen i sin nya bok vill Eva Jagrell inte berätta allt för mycket om.

ANNONS
LocationLaholm||

I maj 2018 var Eva Jagrell och Bengt Forssberg med om en märklig händelse i trädgården hemma i Laholm. Händelsen ligger nu till grund för Eva Jagrells nya bok Den otroliga historien om duvungen Fröjd som maken Bengt Forssberg har illustrerat med akvareller.

– Det här är en sannsaga från Vingesgatan men det är också en konstbok med akvarellerna. Det är en allåldersbok för både små och stora barn, säger Eva Jagrell.

Duvor och katter

I boken förekommer både två- och fyrfotingar som antingen bor eller kommer på besök på Vingesgatan. Katten Lo som ligger utslagen på soffan när HP hälsar på är en av huvudpersonerna i boken, precis som de Indiska skrattduvorna Ruva och Fria.

ANNONS
När HP hälsade på låg katten Lo låg och sov fram tills det var dags för fotografering.
När HP hälsade på låg katten Lo låg och sov fram tills det var dags för fotografering. Bild: Evelina Gunnarsson

– Händelserna börjar en vacker majlördag 2018. Vi var uppe tidigt för att jag skulle ha en skrivarkurs men innan jag åkte så upptäckte jag något i hallen som jag aldrig sett tidigare och inte sedan dess heller, säger Eva Jagrell.

Maken har illustrerat

Mer än så vill hon inte berätta om handlingen.

– Jag tycker detta är en bok som bygger på att man på förhand inte vet vad som händer i boken, lite som i en deckare, säger Eva Jagrell.

För varje bok som säljs går 10 kronor till Kattfotens katthem i Halmstad.
För varje bok som säljs går 10 kronor till Kattfotens katthem i Halmstad.

Efter många om och men gjorde maken Bengt ett försök att illustrera boken med akvareller.

– Det är svårt att måla på beställning, men jag fick ändå en kick och en inlevelseupplevelse när jag satte igång och måla, säger Bengt Forssberg.

Boken är Eva Jagrells 13:e och den andra barnboken. Tio kronor av försäljningspriset kommer att gå till Kattfotens katthem i Halmstad.

ANNONS