Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vifta om du är unik. ”Har någon problem med att jag är transperson är det deras problem, inte mitt problem”, sade Sara Lund (infälld).

Hjärtlig dag om normer på Veingeskolan

I går var det en hjärtlig dag för högstadieeleverna på Veingeskolan. Temadagen lockade till samtal om rådande normer inte minst efter att eleverna fick träffa profilen Claes Schmidt/Sara Lund.

Kärlekstemadagen är ett årligt återkommande arrangemang men fick puffas lite till slutet av februari i stället för att sammanfalla med alla hjärtans dag som det brukar.

– Vi försöker få hit en bra före- läsare varje år och Sara Lund har varit på tal tidigare, så nu tog vi en dag då hon kunde, säger Karin Skog, lärare på Veingeskolan.

Föreläsningar skedde över hela dagen och genomfördes med stöd av Laholms sparbank, som var på plats genom bankchefen Lars-Göran Persson och delade ut en stor pappcheck.

– Vi sökte pengar från sparbankens jubileumsfond för att kunna genomföra föredragen. Eftersom vi har Sara här blir det mer samtal om normer, säger Karin Skog.

Sara Lund/Claes Schmidt är transvestit och utmanade fördomar och ruskade om i de etablerade tankebanorna hos eleverna

– Vem är normal? Det normala finns inte och jag vill inte vara normal. Jag vill vara som alla andra – unik, säger hon.

För de flesta var det första gången de samtalade med en transvestit, vad de känner till.

– Det var coolt, att stå för den man är. Jag tyckte det var en bra föreläsning som tryckte på att man ska inte göra som alla andra vill, säger Telma Frick.

– Han hade intressanta tankar och åsikter. Jag ska fortsätta vara den jag är och ingen annan, säger Linn Nilsson.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här