Ellen Davidsson, Nelly Hagberg, Gabriel Carlsen Blomqvist och Mattis Påhlsson känner sig lite spända på hur det skulle vara om de tvingas sköta skolan hemifrån. Samtidigt tycker de att det hade varit bättre att vara i skolan.
Ellen Davidsson, Nelly Hagberg, Gabriel Carlsen Blomqvist och Mattis Påhlsson känner sig lite spända på hur det skulle vara om de tvingas sköta skolan hemifrån. Samtidigt tycker de att det hade varit bättre att vara i skolan. Bild: Evelina Gunnarsson

Hishultsskolan har förberett sig på att sköta skolan på distans

Den senaste tiden har eleverna på Hishultsskolan övat på att gå i skolan hemifrån.

ANNONS
LocationHishult||

På måndag kan grundskolorna stängas och eleverna får gå över till undervisning på distans. För lärare och elever var fredagen oviss men på Hishultsskolan känner de sig förberedda på att sköta studierna på hemifrån.

– Vi började i höstas testa något nytt när vårt andra system inte funkade så bra, säger läraren Petra Sandberg.

Nu är både elever och lärare väl införstådda med hur programmet fungerar och ingen känner sig orolig för hur det ska gå om skolorna stängs ner på måndag.

Är ni nervösa?

– Ja, säger eleverna i kör.

När Hallandsposten hälsade på hade befann sig läraren i ett rum och eleverna fick skriva till henne när de hade en fråga.
När Hallandsposten hälsade på hade befann sig läraren i ett rum och eleverna fick skriva till henne när de hade en fråga. Bild: Evelina Gunnarsson

– Men det kommer bli jobbigt för jag hade nog blivit distraherad av min hund som vill pussa mig i ansiktet, säger Nelly Hagberg.

ANNONS

De är överens om att det är tråkigt att inte träffa kompisar och att det vore bättre om de fick fortsätta vara i skolan.

För lärarna gäller det att tänka utanför boxen.

– Vi tänker att barnen ska ha skola hemma, säger Petra.

– Vi når många mål genom att barnen är hemma, bland annat när det gäller eget ansvar, säger Karolina Evald.

Schemat kommer att följas som vanligt, även om undervisningen skulle ske på distans i nästa vecka.
Schemat kommer att följas som vanligt, även om undervisningen skulle ske på distans i nästa vecka. Bild: Evelina Gunnarsson

Skolan har skickat ut en enkät där föräldrar får svara på om det finns nätverksuppkoppling och en ipad eller dator hemma. Om budet på måndag inte blir att stänga skolorna så kommer skolan att fortsätta arbeta som de har gjort de senaste dagarna.

Vad blir utmaningen?

– Det kommer bli att hålla dem sysselsatta. Det är också mycket att man ska förstå det skrivna ordet. Jag kan se på mina elever om de inte förstår och förklarar, säger Petra Sandberg.

Och eleverna?

– Disciplinen hemma. Man kan inte sova till nio eller sitta med fortnite, säger hon.

LÄS MER:Många stolar står tomma i Halmstads skolor

LÄS MER:En smittad på äldreboendet – flera äldre visar symtom

LÄS MER:Ingen oro för att betyg ska påverkas av distansstudier

ANNONS